Синевирські ведмеді не впадають у сплячку

Синевирські ведмеді не впадають у сплячку

 

Співробітники Нацпарку "Синевир", де діє Центр реабілітації бурого ведмедя, показали фото клишоногих, що не впали у сплячку. Ведмеді гуляють на снігу та морозі, бавляться. Про це кореспонденту Укрінформу розповіли в Центрі реабілітації бурого ведмедя НПП “Синевир”.

“Цієї зими із 32 ведмедів, які проживають у нашому Центрі реабілітації, тільки шестеро впали у сплячку. Інші живуть за звичними ритмами, проводять активності на снігу та морозі, гуляють та граються зі снігом,” - сказали у НПП “Синевир”.

Сніг у Синевирі лежить уже понад три тижні, утім, цьогоріч зима не надто морозна, як пояснили в Нацпарку. За словами співробітників Центру реабілітації бурого ведмедя, ймовірно, що цьогоріч більше ведмедів в сплячку не заляже. Спатимуть тільки ті шестеро, що залягли в грудні.

На офіційній сторінці Нацпарку у Фейсбуці показали світлини ведмедів, що граються в снігу. Реабілітаційний центр для бурих ведмедів в НПП "Синевир" займає площу 12 га. Під захист сюди потрапляють тварини, які зазнали жорстокого поводження чи утримувалися у неволі без відповідних умов. Природа і кліматичні умови центру повністю відповідають тим умовам проживання, в яких мають потребу бурі ведмеді. Тварини, які потрапляють до центру, проходять карантин, відповідні щеплення, а відтак здійснюється їх адаптація до напіввільних умов перебування.

 

30 грудня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів