На Великоберезнянщині спостерігається поширення ротавірусної інфекції

На Великоберезнянщині спостерігається поширення ротавірусної інфекції
За останні кілька днів до закладів охорони здоров'я, що надають первинну медичну допомогу пацієнтам Великоберезнянської, Дубриницько-Малоберезнянської та Ставненської територіальних громад, з ознаками шлунково-кишкових розладів звернулася 71 людина, серед них 31 дорослий та 40 дітей. Про це повідомив перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький.

 

«Наразі госпіталізовано лише 12 дітей віком до 17 років, всіх оглянув обласний дитячий інфекціоніст. Швидкі тести підтвердили наявність ротавірусної інфекції у пацієнтів. Зараз стан дітей задовільний, перебіг захворювання медики кваліфікують як легко-середній. Інші пацієнти отримують медичну допомогу в амбулаторних умовах», - прокоментував Мирослав Білецький.

За його словами, щоб оперативно зреагувати на ситуацію, розробити алгоритм подальших дій, сьогодні екстрено провели нараду за участі медиків, епідеміологів, представників громад. Експерти вважають, що найімовірніший шлях зараження – водний, крім того додатково може приєднуватися контактно-побутовий. Щоб виявити збудник, від захворілих збирають необхідну інформацію, а із трьох водозаборів смт Великий Березний взяли проби води.

 

«Щоб зіграти на випередження, поки триває дослідження, прийняли рішення провести додаткове хлорування води у смт Великий Березний», – зазначив перший заступник очільника краю.

Для громади це означає, що найближчі 2 дні не можна споживати сиру воду з крана. Окрім того, ретельно стежити за гігієною рук та чистотою предметів, до яких торкаєтесь руками, скасувати всі масові заходи.

«Мусимо запровадити жорсткі заходи в одній громаді, аби не допустити поширення по всьому Ужгородському району і всій області», – зауважив Мирослав Білецький.

Питання перебуває під особливим контролем керівництва Закарпатської облдержадміністрації.

Закарпатська ОДА

 

26 грудня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів