Електронну чергу перетину кордону планують запровадити на двох КПП на Закарпатті

Електронну чергу перетину кордону планують запровадити на двох КПП на Закарпатті
Проєкт "Електронна черга перетину кордону" планують запровадити на двох КПП на Закарпатті з 15 лютого наступного року. Про це 15 грудня Суспільному розповів начальник управління єврорегіональної співпраці ОДА Олександр Білак. За його словами, запровадять проєкт на пунктах пропуску "Ужгород-Вишнє Нємецке" на українсько-словацькому кордоні та "Чоп-Загонь" на кордоні з Угорщиною.

 

У черзі до КПП "Ужгород – Вишнє Нємецьке" Руслан Лакота, який їде до Чехії, стоїть два дні. Про проєкт "Електронна черга" чув, але деталей, каже, не знає. Водій Ігор Добуш розповів: перед кордоном стоїть п’ятий день. Про те, що на цьому пункті пропуску планують запустити "Електронну чергу", знає.

"Я вже то аналізував, бо знаю давно, — сказав він. — Якщо буде електронна черга, то будуть "набивати" ту електронну чергу, або на неї просто будуть не зважати".

Мета проєкту "Електронна черга перетину кордону" — зменшити навантаження на КПП та скоротити черги перед кордоном, розповів начальник обласного управління єврорегіональної співпраці Олександр Білак.

"Посольство Естонії і державне підприємство "Укрінтеравтосервіс" підписали меморандум про співпрацю ще 9 вересня, для реалізації цього пілотного проєкту, пояснив він. — Ми плануємо, що до 15 лютого нам вдасться запровадити уже електронну чергу для реєстрації і перетину кордону у двох пунктах для вантажних автомобілів "Ужгород-Вишнє Нємєцке", "Чоп-Загонь". Ця технологія буде надана урядом Естонії, як проєкт міжнародної допомоги. Діятиме цей експеримент до 2023 року, включно, і за результатом його буде прийнято рішення про подальше регулювання даного питання".

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

15 грудня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів