В Ужгороді відбулася зустріч із делегацією із Кошице

В Ужгороді відбулася зустріч із делегацією із Кошице
Пів сотні книжок словацькою мовою – підручників і художньої літератури – та новорічно-різдвяні листівки від школярів з міста Кошице передали сьогодні учням Ужгородської спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4.

 

У словацькому центрі школи із заступницею мера Кошице Луцією Гурбальовою та начальницею протокольного й міжнародного відділу Мартіною Баніковою зустрілися Генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді Павол Паніс, заступник Ужгородського міського голови Василь Пинзеник, директорка школи Марія Фединець, начальниця управління міжнародного співробітництва та інновацій міськради Вікторія Тарахонич.

Василь Пинзеник передав гостям вітання міського голови Ужгорода Богдана Андріїва, запевнив, що школа і надалі отримуватиме постійну підтримку влади міста, подякував словацьким партнерам за співпрацю, зокрема можливість для ужгородських школярів глибинніше вивчати мову нацменшини.

Генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді Павол Паніс розповів про партнерські програми підтримки, зокрема про виділення урядом Словацької Республіки 12 тисяч євро для видання підручника словацької мови, над створенням якого працювали вчителі Ужгородської спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4.

Директорка школи Марія Фединець розповіла про необхідність такого підручника для школярів, подякувала за підтримку з боку Словаччини та Ужгородської міськради.

Гості передали вітання від мера Кошице Ярослава Полачека, обговорили діяльність школи, подальшу співпрацю, зокрема в умовах пандемії. Ішлося й про можливості обміну школярами – не лише з метою спортивних чи культурних зустрічей, а й, наприклад, для проживання в сім'ях.

Ужгородська міська рада

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

01 грудня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів