Із практиками запобігання та протидії домашньому насильству знайомилися в Одесі

Із практиками запобігання та протидії домашньому насильству знайомилися в Одесі
Ефективні практики розбудови місцевої системи запобігання та протидії домашньому насильству вивчали 12-13 серпня в Одесі члени делегації керівників міст та громад України у рамках навчально-ознайомчого візиту. Участь у заходах взяв і заступник міського голови Ужгорода Артем Погорєлов.

 

Метою зустрічі, організованої Фондом ООН у галузі народонаселення (UNFPA) в Україні, стало представлення досвіду Одеси у питанні розбудови системи запобігання та протидії домашньому насильству, створення та забезпечення сталого функціонування спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб. Представники органів місцевого самоврядування, міжнародні експерти обговорили низку питань щодо взаємодії між суб’єктами, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, організації роботи правоохоронних органів з питань реагування на факти вчинення домашнього насильства, взаємодії з громадянським суспільством, надання безоплатної вторинної правової допомоги у разі вчинення домашнього насильства тощо.

У рамках навчально-ознайомчого візиту посадовці відвідали також установи, що надають послуги постраждалим від домашнього насильства, ознайомилися з організацією роботи спеціалізованих служб; послугами для постраждалих; алгоритмом направлення та перенаправлення клієнтів; взаємодією з іншими надавачами послуг. Члени делегації побували в:

– Одеському денному центрі соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі;

– Одеському міському притулку для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі;

– мобільних бригадах соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства.

Нагадаємо, у рамках співпраці між Ужгородською міською радою та Фондом народонаселення ПРООН, спрямованої на побудову системи протидії та запобігання ґендерно зумовленому насильству, в обласному центрі Закарпаття відкриють кімнату кризового реагування для надання допомоги та підтримки жертвам домашнього насильства та насильства за ознакою статі. Міська рада вже виділила для цього приміщення, зараз там триває ремонт.

Ужгородська міська рада

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

16 серпня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів