Закарпатські рятувальники - про основні причини пожеж та загибелі людей на них

Закарпатські рятувальники - про основні причини пожеж та загибелі людей на них
Ситуація з пожежами в краї з початку 2021 року викликає серйозне занепокоєння у рятувальників Закарпатській області. За 19 днів в краї виникло 78 пожеж. Тоді, як за аналогічний період минулого року, їх було 66. Продовжує зростати й кількість жертв від нехтування правилами пожежної безпеки. Так, за вказаний період вогонь вже забрав життя 5 людей, а це майже вдвічі більше ніж за аналогічний період 2020-го. Тоді, від нещадної дії вогню за вказаний період загинули 3 людини.

 

Найбільше від вогняної стихії потерпає житловий сектор, де зареєстровано 43 випадки пожеж. І причини їх виникнення - традиційні: необережне поводження з вогнем – 19 випадків, коротке замикання – 17 випадків, порушення правил обладнання та експлуатації печей – 10, та ряд інших. Таке загострення пожежної обстановки спонукає рятувальників звернутися до краян з проханням дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки.

Пам'ятайте, навіть незначне займання може спричинити виникнення масштабної пожежі та призвести до значних матеріальних збитків, а іноді й людських жертв. Дотримуйтесь правил пожежної безпеки у побуті: будьте обережні з відкритим вогнем вдома, не перенавантажуйте електромережу та не перегрівайте печі опалення. Не паліть у ліжку, адже окрім великої шкоди для власного здоров'я та здоров'я оточуючих, недбале ставлення до паління - є причиною великої кількості пожеж з трагічними наслідками.

Окрім, цього не зайвим буде звернути увагу на стан протипожежного захисту осель людей похилого віку, що мешкають самотньо, та малозабезпечених верств населення й головам об'єднаних територіальних громад. Адже саме будівлі соціально-незахищеної категорії громадян найчастіше потерпають від пожеж. І лише спільними зусиллями, зокрема депутатського корпусу, соціальних працівників та самих власників можна запобігти пожежам.

У ДСНС України у Закарпатській області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

19 січня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів