Куди закарпатцям податися на All Inclusive

Куди закарпатцям податися на All Inclusive
Такий різний All Inclusive: куди мандрують ужгородці на “Все включено” Ви досі не їздили на All Inclusive? То неодмінно зробіть це! Такий відпочинок – абсолютний релакс і направду lazy-відпустка, без стресів і зайвих витрат. Усі нюанси "Все включено", яким він буває, у яких країнах, у чому суттєві відмінності й переваги читайте нижче. Інформацією про це поділилися в одному з ужгородських турагентств

 

Ми звикли вважати, що All Inclusive – це Туреччина і Єгипет. Однак така традиція є і в інших країнах: Тунісі, ОАЕ, Кубі, Домініканській Республіці, Мальдівах, Болгарії, Греції, Хорватії, Кіпрі, Іспанії. Кожна країна має свою варіацію “Все включено”, але всюди ужгородцям подобається й вони залюбки обирають цю систему у різних куточках земної кулі.

Що насправді означає “Все включено” у Туреччині та Єгипті

Побутує думка, що All Inclusive включає тільки сніданки, обіди, вечері. Насправді, у Туреччині і Єгипті такий формат передбачає фактично цілодобове харчування (шведський стіл) з чотиригодинними сніданками, обідами, вечерями, перекусами, солодощами, кавою, чаєм, алкогольними і безалкогольними напоями. Харчування, звісно, залежить від вартості та зірковості готелю. Десь годують до ночі, а десь — цілодобово. У дорожчому готелі щодня подаватимуть асортимент м’яса і риби, а у бюджетному буде тільки один вид м’яса. Одні готелі включають морозиво в “ALL”, інші – ні.

Туристів також запрошують відвідати ресторани a la carte. Це класичні заклади з американською, японською, турецькою, морською та іншою кухнею, і тут вибір тільки за меню. Готелі пропонують безкоштовне разове відвідування кожного ресторану або ж за символічну плату.

Та не їжею єдиною! “Все включено” у Туреччині та Єгипті – це не тільки харчування. У ціну входить анімація для дітей і дорослих, спортивні тренування, тренажерна зала, сауна, басейни, лежаки, парасольки й пляжні рушники, дискотека.

Є ще поняття “Ultra All Inclusive”, а це означає, що в меню, до прикладу, є алкоголь іноземного виробництва. Тож нюансів дуже багато і їх неодмінно варто з’ясовувати під час купівлі туру.

До речі, якщо ви хочете побачити дещо інший сервіс Єгипту, то у Шарм-ель-Шейху працює готель мережі “Four Seasons”, який пропонує тільки сніданки й вечері. Це фешенебельний простір, де особливий релакс, і тут чималий попит серед туристів.

До слова, майже ідентично з Туреччиною, Єгиптом працює Туніс, де також готелі з великою територією, “Все включено” та анімацією.

All Inclusive на Кубі, Мальдівах і в Домінікані

А як такий формат виглядає в інших країнах? Активно ідею втілили Куба, Домініканcька Республіка й Мальдіви. У цих неймовірно живописних країнах – розкішна кухня з великим асортиментом морепродуктів, екзотичних фруктів, коктейлів.

“Ці країни ваблять білими пісками, бірюзовою водою, казковою природою. На Мальдівах, до прикладу, переважно кожен готель розташований на окремому острові, тож є сенс замовляти “Все включено”. Там дуже люблять маленьких мандрівників, але зазвичай туди таки їдуть наші романтичні пари”, — розповідає Тетяна Бокоч, виконавчий директор агенції.

І ужгородські мандрівники повертаються дуже задоволені з цих далеких країн.

All Inclusive в ОАЕ, Іспанії, Кіпрі, Греції

Свій погляд на “All” показали Об’єднані Арабські Емірати. Нещодавно тут знизили ціни й відмінили візу, яка коштувала 80 доларів, а це суттєво для родини з 3-4 людей. Відтак навесні багато ужгородських туристів полетіли в країну пісків та Індійського океану. Це справжня оаза майбутнього зі своїми унікальними хмарочосами й технологічними дивами серед прекрасної природи. В Абу-Дабі набудували готелів з великою площею, де можна чудово розважитися.

В Еміратах легко замовити бюджетний “ALL”, але врахуйте, що він може бути без спиртного або з мінімальним вибором. Хай це вас не зупиняє, не зволікайте і плануйте осінню відпустку, хоча, і влітку туристи теж обирають цей напрямок, незважаючи на жаркий клімат.

Ужгородці облюбували “Все включено” в Іспанії! У цій країні варто об’їздити курорти та міста, які є дуже різними і казковими, на кожному кроці є що побачити і чим зайнятися, а затишні ресторанчики, милі кіоски вуличної їжі й колоритні ринки спокушають скуштувати місцевих делікатесів.

Тим не менше, All Inclusive найбільш популярний саме на Майорці і Тенеріфе. Майорка славиться своїми бухтами і пейзажами, а Тенеріфе є неповторним островом вічної весни. До речі, ще донедавна ці місця вважали виключно luxury, та нині така поїздка є доступною для багатьох.

Іспанський “ALL” не передбачає надто широкого асортименту їжі, однак тут чималий вибір морепродуктів. Готелі є невеликими, переважно без анімації, зате навколо шикарна природа, гори й архітектура, які неодмінно треба побачити!

Так само скажемо і про Кіпр: так, тут можна замовити одразу все, але різноманітно красива й невелика країна потребуватиме більше вашої уваги, ніж готель.

Популярний “ALL” і в Греції, проте країна різнопланова і неймовірна, тож варто осмислити, чи потрібне вам “Все включено”. Чи все ж достатньо сніданків та вечерь, між якими ви багато побачите і пообідаєте у місцевих тавернах, де відчувається настрій Греції.

Торкнемося і Хорватії. Тут “ALL” є вкрай рідкісним явищем. У цій країні невеликий вибір за такою системою, коштує дорого і не надто популярно серед любителів Хорватії.

Важливий момент. У вищезазначених країнах відсутній широкий “турецький” вибір, території невеликі, зазвичай нема анімації, а алкоголь не ллється рікою. Їжа – це невеликий шведський стіл або ж вибір із меню. У фіксовану ціну може бути включено один вид вина, може, два. І, безумовно, європейське “Все включено” коштує значно дорожче турецького чи єгипетського.

Болгарія і ВСЕ

Болгарія також доволі давно запозичила такий формат відпочинку. Важливо, що кухня цієї країни дуже близька нашим вподобанням. Ужгородці активно замовляють тури зі сніданками й вечерями, а вдень відвідують місцеві ресторації. Однак, якщо порахувати, то “Все включено” не надто різнитиметься у ціні з лінією сніданків і вечерь. Якщо ви обрали BB (сніданки), HB (вечері), то у вартість, як правило, не включені безалкогольні й алкогольні напої. Тож вам доведеться протягом дня купувати напої, обід і перекуси, а загальна сума може вийти значно вищою, ніж “Усе включено”. “ВСЕ” також ідеальне для тих, хто мешкає у готелі на першій береговій лінії, адже тоді зовсім поруч можна пройтися до бару за напоєм.

Важливі переваги All Inclusive

“Що дуже важливо в All Inclusive? Оплачуєте тільки разово і більше ні про що не думаєте. Це дуже зручно з дітьми, наші туристи, які подорожують з малечею, часто обирають саме такий різновид відпочинку. А ще для любителів “Все включено” увесь рік — сезон. Кожної пори року є країна з All Inclusive, яка приймає велику кількість туристів”, — додає Тетяна Бокоч.

Якщо прагнете тотального релаксу, відсутності стресів через бюджет та пошуків закладів харчування поблизу, то “ВСЕ” для вас! Поїхали!

За матеріалами Евеліни Гурницької для Varosh, Перший.com.ua

 

21 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів