Свято смаку на Закарпатті

Про це на своїй сторінці усоціальній мережі Фейсбук повідомив Oleksandr Koval.
“Регіональні продукти та виробники от уже останнє десятиліття в Закарпатті стали причиною для візитів не лише туристів, але й фахівців, експертів, для вивчення досвіду, обміну навичками та технологіями. Кожен з них вкладає у свій продукт не лише час, гроші, нерви, але й підтримує традиції, відроджує історію, та прагне донести натуральність смаку. А споживач, вже дає свою оцінку. Можна сказати одне, регіональні традиційні продукти, що виготовляються в Закарпатті вже стали певним брендом, та є бажаними на столах гурманів.
Продукція, яка робиться руками, а сировина без стимуляторів росту, антибіотиків, чи інших хімічних компонентів заслуговує на увагу зі сторони споживача.
Окрім представлення унікальних місцевих виробників,на території Корчма Підкова відбулась презентація виробництва пасти, та страв з часнику (пиріг з часнику та грибів, часникова поливка).
Смакувало морозиво з овочевими смаками (хрін, ягоди) від La Bouchee & Fabbrica Drugetti. Доречі, часник має назву Турянський! Що дуже гарно рекламує край де виготовляється.
Так само, як і вироби з Нижнього Селища, сир: Селиський, Нарцис Карпат та Хуст від Селиська сироварня та мясна група від Еко-ферма “Зелений гай”.
Широкий спектр продуктів представлено Дегустацiйний зал с.Ботар та Медовий дім. Серед перечинських продуктів, окрім часнику були свіжі гливи, унікальні фруктові чіпси та пакування з регіональним брендингом від Оксана Маріаш.
Були й сиропи та соки з Перечина. Представлено лінію вина заводу Котнар.
Окремо слід відзначити, що був гість з Сербії, якій презентував унікальну продукцію: закуска з перцю та палинька.
Між іншим, погодили та прийняли рішення утворити асоціацію виробників регіональних продуктів Закарпаття.
Групи товарів різні, окрім виробників є й місцеві заклади харчування Корчма Підкова Графський Двір La Bouchee & Fabbrica Drugetti, очікується приєднання і підприємств індустрії туризм
За 3 місяці погодили зробити та представити концепцію, наші цінності, принципи роботи. Адже, вже сьогодні є десятки дегустаційних залів, що пропонують місцеві продукти, але не всі вони можуть гарантувати якість та походження продукту. Серед цілей обєднання, передбачається й захист інтересів, гарантування якості продукту.”
До теми
- 83% закарпатських угорців підтримують вступ України до ЄС
- Мить, яку варто побачити: в горах Закарпаття квітне червона рута
- Як заморозки вплинули на урожайність у краї?
- Лавандова Гора в Перечині зацвіла: сезон 2025 року вже відкрито
- Закарпаття: менше випадків туберкульозу, але тривожна динаміка з гепатитом В
- Пейзаж в об’єктиві тепловізора від військового Владислава Товтина можна придбати на благодійному аукціоні
- Український природний рекорд! На Закарпатті зафіксували найвищу в Європі дуґласію тисолисту
- Працівники Ужанського нацпарку облаштували готелі для бджіл
- Під час виходу з «Азовсталі» потрапив у полон: на Закарпатті зустріли воїна, якого звільнили під час великого обміну полоненими
- Свято Міри в Лазещині і шлях до відродження вівчарства: репортаж з полонин
- Родини ветеранів українсько-російської війни беруть участь у проєкті відновлення ментального здоров’я на Закарпатті
- «Бограч-index» – травень 2025: за місяць продукти подешевшали на 2%
- На Закарпатті проживає 24 621 багатодітна сім’я й 59 жінок області мають звання «Мати-героїня»
- Шахрайські схеми з рідними полонених і зниклих безвісти
- «Но, раз дякуву, з мене кавіль»: 100+ колоритних фраз, які ви почуєте тільки на Закарпатті
- На Закарпатті продовжують реабілітаційні заходи для бійців, які повернулися із зони бойових дій
- Захисник "Азовсталі" з Чопа Олексій Чорпіта провів у полоні майже три роки. Вдома на нього чекали мама та сестра
- Поливаний понеділок: традиції, обряди та цікаві факти
- Богдан Андріїв: "Нехай у кожному серці Великдень запалить промінь любові, надії та єдності"
- Світле свято Воскресіння Христового - головні традиції та звичаї Великодня
До цієї новини немає коментарів