На Закарпатті родина вже 4 роки живе на автозаправці

Але нині жінку із дітьми звідтіля виганять, бо АЗС викупили місцеві підприємці

 

4 роки тому, повернувшись із заробітків з Росії, Гафія Бібен замість родинного будинку побачила руїни. Помешкання знищили зсуви.

Тодішній голова райадміністрації запропонував їй із дитиною пожити у приміщенні колишньої заправки. Жінка погодилась, бо боялася залишитися на вулиці. Проте документів на нову оселю так і не дочекалась.

Гафія Бібен, відселенка: "Там стіни я штукатурила, сама своїми руками, поклеїла. Там ягнята спали, там не підлоги не било, я підлогу наклала, я так ся намучила з тими двома комнатами, вудтудь ніде не піду, хоть би мене встрілили".

Тепер будівлю колишньої заправки викупили місцеві підприємці. А жінку попросили виїхати, втім, вона відмовляється.

Марія Габор, власниця будівель: "Вона просто не хоче звідси виїжджати, голова сільської ради каже – ні. Аби піти назустріч, сказав, що ми їй найшли підходяще місце для житла. Вона не соглашається".

Гафії Степанівні пропонують переїхати у новий будинок, утім, теж без документів на право власності. Сільський голова також радить жінці не поступатися. За 4 роки, що Гафія тут мешкає, земля та приміщення заправки вже мають належати їй.

Василь Бенца, сільський голова с. Вільхівці: "Це будиночок там пару кнопок було колись і все - радгоспна заправка, пару бочок. Там нормальне місце проживання. Ми були керівники апарату, з земельного відділу були, я особисто".

Гафія Степанівна звернулася по допомогу до обласних чиновників. Ті обіцяють купити сім’ї двокімнатну квартиру.
Марина Коваль, Юрій Ковальов
НТН

 

05 квітня 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів