Репресоване духовенство увічнене в граніті

Свою вівторкову зустріч із медійниками Апостольський адміністратор Мукачівської греко-католицької єпархії владика Мілан Шашік розпочав із представлення меморіалу “Репресоване духовенство”, освячення якого поблизу Кафедрального собору відбулося в поминальний день 1 листопада.

 

На 8-ми гранітних плитах, розміщених по обидва боки від хреста у формі відкритої книжки, викарбувано імена 128 священиків і монахині сестри Теофіли, котрі постраждали за радянських часів за віру і, як сказав владика Мілан, разом були засуджені до 2482 років позбавлення волі. Увінчує меморіал старовинний хрест, датований 1877 роком, що був знайдений на піддашші Кафедрального собору, — символ віри, а під ним як символ молитви — фрагменти сходів, по яких вірники ходили до Хресто-Воздвиженського собору.

Меморіал ще не завершений, попереду й роботи з облаштування підходу до нього. “Усе звучатиме урочистіше”, — сказав скульптор Василь Роман, котрий разом із дизайнером Рудольфом Фенциком та отцем Петром Берешем утілювали проект у життя. Їхню роботу відзначено архієрейськими грамотами.

Ужгород

 

14 листопада 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів