Рейдом — по несанкцiонованiй торгiвлi

Саме так вирiшила мiська влада в рамках мiсячника благоустрою боротися з торгiвлею у невстановлених мiсцях i без належних дозволiв, з абиде припаркованими машинами, стихiйними смiтниками i тому подiбними явищами, що не роблять честi Ужгороду.

 

Цього вiвторка у спiльний рейд мiстом поїхали перший заступник мiського голови Володимир Бобков, заступник мера Микола Адамовський, заступник начальника мiськвiддiлу мiлiцiї по громадськiй роботi В’ячеслав Григор’єв i головний спецiалiст вiддiлу захисту прав споживачiв управлiння економiки пiдприємництва Володимир Махобей. У принципi, порушникiв правил торгiвлi виявилося менше, нiж зазвичай (мабуть, цьому посприяв дощ, що лив того дня до обiду, чи далися взнаки попереднi мiлiцейськi “прочiсування”), але вони таки були. Бiля пiшохiдного мосту перевiряючi змусили згорнутися точку з бiжутерiєю та рiзним дрiб’язком, у власника якої була прострочена лiцензiя, така ж доля чекала “будку” iз сигаретами на пл. Кирила i Мефодiя, де не було дозволу на розмiщення об’єкта торгiвлi, хоча патент — наявний. Бiльш-менш порядок на вул. Грушевського, Заньковецької, Бородiна (там у вiвторок чергували ППСники). Зате на вул. Белiнського (базар бiля “Бiлочки”) дощ торговцiв не розiгнав. Тут стояла машина з живою рибою iз Залужжя з на пiвроку простроченим дозволом на торгiвлю, автiвки приватникiв iз консервацiєю та шовдарем узагалi без будь-яких лiцензiй, прямо на узбiччi проїжджої частини розклали овочi-фрукти, молоко й сир бабусi. Бачачи, що на початку iмпровiзованого торгового ряду почали трусити “нелегалiв”, iншi продавцi скоренько згортали свiй нехитрий крам. Щоб через пiвгодини торгiвля не поновилася, В’ячеслав Григор’єв дав наказ патрульно-постовiй службi проконтролювати цю територiю. Але боротьба з несанкцiонованою торгiвлею була б ефективнiшою, якби ужгородцi не купували продукти в антисанiтарних умовах, а так є попит — є пропозицiя. Мiлiцiя робить щоденнi рейди, проте в них не вистачає людей, щоб тримати пiд контролем усi стихiйнi ринки.
До речi, тут же на вул. Белiнського неприємно вражає й суцiльний смiтник у дворi, прилеглому до облюбованого нелегальними торговцями мiсця. Зрозумiло, що забруднюють приватну територiю не господарi...
Iнша проблема, на яку звернули увагу учасники рейду, —припаркованi у невстановлених мiсцях автiвки. Вони були i на пл. Кирита та Мефодiя, i бiля залiзничного вокзалу, на тротуарах та газонах. Загалом на очi потрапило близько 20 таких машин. Iз цим явищем боротиметься мiлiцiя. Також перевiряючi “засiкли” на вулицях з десяток працюючих гральних автоматiв, котрi не мають там бути, але це вже тема для окремої розмови.
Пiдсумовуючи поїздку, Володимир Бобков сказав: подiбнi рейди проводитимуться регулярно i часто, тiльки в такому разi вони будуть ефективними. Наступного разу до перевiрок залучатимуть i санепiдемстанцiю, i ЖРЕРи, i податкiвцiв, можливо, навiть працiвникiв центру зайнятостi. Але, крiм окреслених тем на майбутнє, визрiла ще одна — боротьба з розритими i залишеними напризволяще ямами на вулицях мiста. До цього мають безпосереднiй стосунок Водоканал, електро- та тепломережi, зв’язкiвцi, отож саме їх закликатимуть до порядку.

Офіційний сайт м. Ужгорода

 

23 березня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів