Про проблеми легалізації заробітної плати йшлося на засіданні “круглого столу” у Виноградівському районі

У Виноградівському районі відбулося засідання “круглого столу”, на якому обговорено питання легалізації заробітної плати, ухилення від сплати податків та виплати заробітної плати найманим працівникам в “конвертах”.

 

У засіданняі“круглого столу” взяли участь фахівці ДПІ у Виноградівському районі, керівники та бухгалтери підприємств - АТ ВПТШО “Гроно”, ДП “Кожтекс”, ТзОВ “Грін- грей”, ТОВ ВКП “Чекотекс”, ТзОВ “Мільтекс Україна”, СП “Сандерс- Виноградів ГМБФ”, ВАТ “ПМК- 78”, ВАТ “Завод пластмасових сантехвиробів”, приватні підприємці.

Начальник ДПІ у Виноградівському районі І,І,Матьола наголосив, що одним із пріоритетних завдань інспекції є легалізація заробітної плати. За його словами, щоб уникнути сплати податків, деякі роботодавці вдаються до різних махінацій – виплати “тіньової зарплати”, використання фіктивних документів, “відмивання” готівкових коштів, подвійної бухгалтерії, неподання декларації до податкових органів.

Деякі підприємці, котрі працюють на фіксованому та єдиному податках, не укладають з найманими працівниками трудові угоди і, відповідно, не сплачують за них податки. У таких суб’єктів господарювання, як правило, щомісячну заробітну плату робітники одержують в “конвертах”. З початку 2006 року, за результатами контрольно- перевірочної роботи приватних підприємців виявлено 27 неоформлених найманих працівників, яким виплачено дохід в сумі 20770 грн. та з яких додатково нараховано і сплачено до бюджету 2700 грн. податку з доходів фізичних осіб. Залучено до оподаткування 27 осіб. Серед приватних підприємців, які допускали порушення чинного законодавства при виплаті заробітної плати, начальник ДПІ назвав Роздяловську Г.В., Гевдень К.М., Шереш В.І. та інших.

На підприємствах “Радгосп “Виноградівський” та ВАТ “Агропромислова група “Закарпатський сад” було виявлено заборгованість по заробітній платі. Матеріали направлено в прокуратуру та комісію при районній державній адміністрації для прийняття рішення про притягнення керівників даних підприємств до відповідальності.

За матеріалами ДПІ у Виноградівському районі.

 

03 серпня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів