Сімейні санаторії Трускавця

Сімейні санаторії Трускавця

 

Приїжджати до столиці здоров'я, для відпочинку та профілактичного лікування стає модною та правильною тенденцією серед молодих сімей. На відміну від повноцінного лікування, профілактичний приїзд в санаторій Женева у Трускавці подарує максимальну різноманітність для батьків та дитини. Навіть короткочасний відпочинок завдовжки всього за один тиждень, залишить після себе приємні спогади. Приймання мінеральної води нормалізує кількість мінералів у середині організму. Додаткові процедури збільшать емоційний настрій на світле майбутнє.

Дуже важливо, щоб у санаторії була потрібна інфраструктура для проживання та відпочинку маленького гостя. Тільки в цьому випадку сімейна пара може по-справжньому оцінити перевагу такого формату відпочинку на Прикарпатті. Приїхати для профілактики можна будь-якої пори року. Взимку та влітку відпочинок відрізняється за наповненістю, але в будь-якому випадку дасть можливість насолодитися кожною миттю у затишному номері та комфортному до дрібниць місті.

Перевага наявності у санаторії басейну

Діти та дорослі приблизно однаково люблять купатися у відкритому водоймищі. Але, в умовах багатьох міст та селищ, це зробити практично неможливо. Наявність басейну в санаторному комплексі відкриває низку можливостей, якими необхідно скористатися. Особливо важливо привчити та навчити плавати в безпечних умовах маленького хлопчика чи дівчинку. Дане вміння знадобиться їм у майбутньому. Основними перевагами наявності басейну у комплексі варто виділити:

  1. Можливість поплавати у чистій та комфортній за температурою воді.
  2. Вода підвищує стійкість імунітету до застудних, сезонних захворювань.
  3. Басейн максимально природно зміцнює м'язи, зв'язки та суглоби.
  4. Підвищує настрій відпочивальника, позитивно впливає на апетит.
  5. Можливість зміцнити мускулатуру, покращити показник витривалості.

Купання в басейні омолоджує зовнішній вигляд людини, робить її привабливішою. Еластична шкіра скидає кілька років, природно тонізується від контрасту температури води та навколишнього повітря. Вода у басейні постійно циркулюється через фільтраційні установки. Санаторії гарантують безпеку своїх гостей, навіть найменших та незахищених.

Дитяча кімната у санаторіях

Мабуть, найважливіший аспект, на який мають звернути увагу молоді батьки, обираючи санаторний комплекс для відпочинку та профілактичного лікування. Якщо в житловому корпусі не буде спеціальної ігрової кімнати, діти будуть приставати до батьків, тим самим псувати день собі та тату з мамою, для яких відпочинок теж повинен бути комфортабельним. Хороша дитяча кімната має бути обладнана таким чином:

  • наявність м'яких, абсолютно безпечних іграшок для найменших;
  • різноманітні розвиваючі іграшки для дітей середнього віку;
  • настільні ігри, щоб діти могли взаємодіяти один з одним;
  • м'яке та одночасно тепле покриття для ігор;
  • спеціальний співробітник готелю, який слідкує за порядком.

Останній пункт можуть взяти на себе й самі батьки, щоб міняти один одного в процесі відпочинку в санаторії. Але наявність співробітника дозволить провести декілька годин без дитини, якщо в цьому є необхідність. Наприклад, щоб побалувати себе популярними та максимально корисними SPA-процедурами. Як показує практика, лазня, сауна, косметична чистка тіла, масаж та інші численні процедури, комплексно та позитивно впливають на здоров'я та настрій будь-якої людини. Головне, щоб під час відпочинку тлом не служило постійне занепокоєння про свого малюка.

Особливості харчування у санаторіях

Якщо охарактеризувати цей аспект відпочинку на бальнеологічному курорті, для цього знадобиться лише два слова: різноманітність та збалансованість. Але, не варто думати, що ресторан чи сучасна їдальня в санаторному комплексі, це несмачна їжа. Для приготування кухаря використовують лише найсвіжіші овочі, фрукти, м'ясо, рибу та інші інгредієнти. Технологія обробки та власні напрацювання у цій галузі гарантують такі особливості страв під час відпочинку:

  1. Більшість санаторіїв практикують сучасний стандарт у харчуванні «шведський стіл».
  2. У меню завжди є свіжі фрукти та соки на їх основі.
  3. Обов'язкове, окреме дитяче меню, яке враховує потреби дитини.
  4. Щодня, протягом тижня нові страви для різноманітності відпочивальників.
  5. Можливість замовити особливі страви з важливого для себе приводу.

Окремі санаторні комплекси допускають доставляння їжі в номер, якщо сім'ї хочеться провести окремий вечір один з одним. Якщо ціль приїзду лікування, ресторан або їдальня здатні запропонувати досить різноманітне меню дієтичних страв. Вони необхідні для забезпечення комплексного підходу в бальнеологічному лікуванні. Харчування, у цьому випадку, відіграватиме важливу складову.

Важливо: Трускавець, добре розвинений бальнеологічний курорт. Відпочиваючи протягом кількох днів або тижнів, у гостей буде можливість познайомитися з усіма відтінками смаку кухні прикарпатської. Достатньо лише час від часу відвідувати тематичні ресторани та кафе, які вдосталь є в центральній частині міста.

Медичний центр санаторію для дітей

Найскладніше та найвідповідальніше надавати медичні послуги для відновлення здоров'я або профілактики найменших гостей курорту. Не всі санаторії можуть запропонувати гостям окремі програми оздоровлення для хлопчиків та дівчаток дошкільного та шкільного віку. Але, якщо така можливість є, варто заздалегідь забронювати путівку, поки на потрібні вам дати є вільні місця в оптимальному за комфортом номері. Базовими послугами медичних центрів варто виділити:

  • лікувальне приймання мінеральної води із центрального або власного бювету;
  • базові фізіотерапевтичні процедури, призначені лікарем;
  • додаткові процедури, обрані відпочивальниками із широкого списку;
  • можливість регулярно відвідувати басейн чи СПА-центр при санаторії;
  • наявність сучасного обладнання для проведення терапії та процедур.

Ідеальними умовами варто назвати, коли медичний центр знаходиться в безпосередній близькості від житлового корпусу, або є єдиним цілим у великій споруді. Криті, теплі переходи теж є перевагою в холодну пору року, особливо для дітей. Але варто пам'ятати, що профільні санаторії спеціалізуються на лікуванні лише певних видів захворювань. Вони не можуть бути універсальними за визначенням.

SPA-центр у санаторному комплексі

Бальнеологічний курорт провокує на те, щоб доповнити його наявністю СПА зони. Але, далеко не всі санаторії мають технічну та економічну можливість втілити цей задум у реальність. Ті, хто вже встиг реалізувати «магніт» для відпочивальників, залучають до себе великий та стабільний потік гостей цілий рік. Найпопулярнішими та затребуваними послугами в таких центрах варто виділити:

  1. Національна або тематична лазня сауна з необхідними аксесуарами.
  2. Невеликий басейн з холодною водою для контрасту.
  3. Професійні послуги досвідченого масажиста.
  4. Додаткові косметичні процедури краси.
  5. Повноцінний басейн, закритий або просто неба.

Салон краси використовує лише безпечні та природні методи очищення шкіри від токсинів. Якщо заручитися комплексним підходом, під час відпочинку, СПА-процедури справді можуть повернути молодість та привабливість організму. Але, варто пам'ятати, що відвідування комплексу не рекомендовано людям із серцевою недостатністю та підвищеним кров'яним тиском. Не всі сауни, лазні та басейни підходять для найменших гостей санаторію.

Особливості проживання в номері з дитиною

Санаторні комплекси зазвичай мають досить широкі можливості вибору номерного фонду. Навіть для проживання з дітьми. Є два принципово різні підходи. Перший передбачає окреме ліжко для дитини з ортопедичним матрацом в одному просторі з батьками. Другий підхід, дитина ночує в окремій кімнаті на комфортабельному розкладному дивані.

Кожен варіант має свої переваги. Замовляючи путівку на відпочинок у санаторії vsesanatorii.com/ua/ для всієї родини, варто максимально відповідально підійти до вибору комфортабельного номера. Недостатньо великий за простором номер може призвести до деяких конфліктних ситуацій. Відпустка для батьків дітей принесе максимум користі та задоволення, якщо кожен матиме достатньо простору для повноцінного сну та відпочинку.

 

25 квітня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів