Verkhovyna Resort став першим у Закарпатті готелем категорії п’ять зірок

Verkhovyna Resort став першим у Закарпатті готелем категорії п’ять зірок
Перший і наразі єдиний в історії туристичного Закарпаття готель, який отримав 5 зірок, це Verkhovyna Resort – туристичний заклад, що не так давно відкрився на Ужгородщині біля підніжжя старовинного Невицького замку. Що було зроблено для того, аби отримати зірочки, що зараз пропонує унікальний заклад бачили на власні очі й журналісти нашого видання.  

 

Ще не так давно поблизу Невицького замку відлякував туристів занедбаний комплекс. З початку 60-х минулого століття тут працював Закарпатський молодіжний центр «Верховина», який протягом 45 років прийняв майже півмільйона юнаків і дівчат з усього світу. У часи перебудови туристично-оздоровчий заклад був занедбаний, дах просів, стіни сипались… Тільки в 2013-му будівля отримала нове дихання: інвестори прийняли рішення не просто побудувати новий комплекс, але й реконструюювати та зберегти надбання минулого.

Так за роки кропіткої роботи на вершині гори біля замку постав новий сучасний курорт преміум-класу Verkhovyna Resort Medical & Wellness, який відроджує туристично-оздоровчий потенціал локації та підносить її на новий рівень.

5 зірок: визнання найвищого рівня сервісу 

Нещодавно в історії закладу відбулася знакова подія – він отримав офіційне визнання найвищого рівня сервісу: готелю Verkhovyna Resort Medical & Wellness встановлено категорію 5 зірок.

Як розповіла виконавчий директор готелю Світлана Лукач, п’ять зірок – це результат титанічної праці задля дотримання великого переліку вимог, які прописані в державних стандартах України.

«Є чітко прописані критерії для відповідності п’ятьом зіркам, – розповіла виконавча директорка. – Серед цих вимог низка технічних характеристик, вимоги до водопостачання, водовідведення та очисних споруд, стабільного електропостачання.

Вимагається цілодобова робота рецепції та лоббі бару, кількість місць для харчування, забезпечення потреб інвалідів, оснащення кожної категорії номеру, укомплектування косметикою, процентне співвідношення люксів відносно інших номерів тощо.

Рішення при присвоєння 5 зірок приймається спеціальною комісією, склад якої не оголошується, голосування проходило в онлайн режимі». 

Сертифікат, за словами виконавчої директорки, видають терміном на 5 років.

Загалом комплекс включає в себе три корпуси з унікальним дизайном екстер’єру та інтер’єру. В ньому 77 просторих номерів, облаштованих для максимально зручного проживання на період відпочинку й оздоровлення.

Між корпусами побудовані скляні переходи, що дає можливість у будь-який сезон прямо з номеру перейти в СПА, на медичні процедури чи до басейну.

Крім того, на території конференц-центр з найсучаснішим технічним забезпеченням для проведення ділових заходів різного формату (до 250 осіб). Ресторанний сервіс включає традиційну кулінарію та високу кухню.

В комплексі є розважальний центр з боулінгом та більярдом, фітобари, дегустаційний зал, лаундж-зони.

«Та найголовніша цінність «Верховини» – це колектив, – відзначила виконавча директорка закладу. – Сотня працівників працевлаштовані офіційно, всі вони висококваліфіковані спеціалісти. Основний склад працює тут із самого відкриття, а є й такі, які працювали тут тоді ще, коли тут діяв радянський відпочинковий комплекс і мають стаж майже 40 років. Пишаюсь колегами і вдячна всім за їхню невтомну працю».

Унікальність комплексу "Верховина"

Презентуючи комплекс керуюча готельним господарством Оксана Мазур розповіла про те, як заклад починав працювати, і це теж історія, що залуговує на увагу:

«15 грудня 2021 року відбулося відкриття комплексу. Гостей із самого початку не було багато, а така потужна інфраструктура і така мала кількість людей справляли враження, що гостей нема взагалі. Та в одну мить 24 лютого 2022 року все змінилося в житті «Верховини»: цього дня ще до того, як вийшли основні працівники на роботу, всі номери були заброньовані через «Букінг». За 30 хвилин «Верховина» почала жити іншим життям.

Коли гості заїхали, то діти були всюди, домашні тварини були, здавалося, на кожному диванчику, виникали запити гостей, до яких ми не завжди були готові, але ми намагалися швидко їх виконати. Невдовзі ми знали всіх, клички тварин. Гості провели з нами пів року і ми вдячні їм за те, що вони були з нами, вони багато чому навчили нас, і насправді ми раді, що вони повернулися до своїх домівок, бо це справді важливо!»

Номери готелю, за словами пані Оксани, належать до 11 категорій – від звичайного номера до президентського люкса. Кожен люкс має індивідуальне облаштування.

«Найулюбленішими для гостей стали номери, з яких відкривається просто неперевершений вигляд на вежу нашого комплексу», - додає пані Оксана.

Медичний центр у комплексі загальною площею 700 метрів квадратних. Його презентувала журналістам медичний директор Людмила Лалакулич. 

«Medical Gallery Verkhovyna – багатопрофільний медичний центр, у якому дотримуються принципу комплексного підходу до здоров’я, – розповідає керівниця напряму. – Тут наші гості можуть отримати консультацію, діагностику, лікування, а також санаторно-курортне оздоровлення на основі рекомендацій лікаря і побажань гостя.

У Verkhovyna Resort завдяки унікальним пропозиціям від Medical Gallery можна пройти курс оздоровлення швидше й ефективніше, ніж зазвичай».

Вражає "Верховина" і конференц-залом загальною площею 500 м кв, який може розмістити 250 осіб. Що цікаво,  презентації тут можна здійснювати на відеостіні діагоналлю 5 метрів, і такої відеостіни годі шукати в області.

Також тут наявне повноцінне сучасне звукове обладнання, є додаткові дублюючі екрани. Поряд із конферен-залом затишна кімната для перемовин.

На Балі можна більше не їхати...

Ще одна родзинка комплексу – Палац басейнів та Галерея SPA, які подобаються всім гостям без винятку.

«У денній локації два басейни з підігрівом, один внутрішній 25 метрів. Тут же літня тераса для засмаги, бар, а також тренажерний зал», – розповідає Оксана Мазур.

«Наш девіз: клієнт не може бути просто задоволений – він має бути вражений, – каже Світлана Лукач. – Сподіваюся, нам це вдається!»

Наталія Петерварі для Uzhgorod.net.ua

 

21 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів