Скандинавською ходою відзначили Всесвітній день боротьби із хворобою Паркінсона в Ужгороді

Скандинавською ходою відзначили Всесвітній день боротьби із хворобою Паркінсона в Ужгороді

 

Скандинавською ходою відзначили Всесвітній день боротьби із хворобою Паркінсона в Ужгороді. Це невиліковне захворювання нервової системи, яке призводить до порушення контролю над рухами через руйнування клітин головного мозку. В Обласному кабінеті хвороби Паркінсона стоять на обліку близько 400 хворих, — розповіла Суспільному його завідувачка Катерина Карпінська.

Стартувала хода присвячена Всесвітньому дню боротьби з хворобою Паркінсона з Обласного центру нейрохірургії та неврології в Ужгороді. Долучився до ходи й мукачівець Василь Кирлик. Чоловік розповів, що хворіє на хворобу Паркінсона 16 років.

"Проявилася вона тим, що з одного боку кисть не працювала так спритно, як з іншого. Я не міг гроші порахувати, копійки. Я не розумів десь пів року, що зі мною. Коли встановили діагноз — хвороба Паркінсона — то я був дуже здивований, що в такому молодому віці вона в мене з’явилася. Мені було 42 роки тоді. З часом пристосовуєшся до цієї хвороби, більше про неї дізнаєшся і так налаштовуєш свій режим, щоб рухатися, не піддаватися хворобі", — розповів Василь Кирлик.

 

 

11 квітня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів