Ужгород долучився до зустрічі в Кошице щодо грантового проєкту

Ужгород долучився до зустрічі в Кошице щодо грантового проєкту
Реалізацію грантового проєкту «Міста у розширеному європейському просторі: спільний розвиток потенціалу державних установ шляхом словацько-українського транскордонного співробітництва та підвищення доброчесності у державних справах (СЕЕА)» обговорили під час візиту до словацького міста-побратима Кошице заступник міського голови Ужгорода Василь Пинзеник, начальниця управління міжнародного співробітництва та інновацій міськради Вікторія Тарахонич та заступник директора магістрату міста Кошице Річард Длгій, директор департаменту проєктів Європейського Союзу Терезія Висоцька, менеджери цього департаменту Даніела Гудакова й Андрея Соботова, а також представник Почесного консульства Словацької Республіки у Харкові Олександр Двоєконко.

 

Проєкт стартував у 2020 році, він спрямований на доброчесне управління державними справами, відповідальні установи і прозорість, на формування потенціалу з українського боку та на конкретні сфери розвитку інфраструктури бізнесу, моніторинг візії соціально об’єднаних та екологічно й кліматично відповідальних міст.

Під час зустрічі у муніципалітеті Кошице йшлося про проєкти, які виконуватимуть. Експерти напрацювали 12 прикладів доброї практики, зокрема з Ужгорода – три:

- встановлення спеціальних автоматів у місті, у яких можна обміняти пластикові пляшки на корм для покинутих тварин;

- встановлення обладнання, яке б затримувало відходи (переважно пластикові пляшки), що під час повеней наносить водою до кордонів з Угорщиною, Словаччиною або ж Румунією;

- організація роботи магазину «Все за дякую» для допомоги багатодітним сім’ям, одиноким людям, пенсіонерам, неповносправним особам, людям із обмеженими доходами та іншим, що опинилися у складних життєвих ситуаціях.

У межах візиту представники Ужгорода та Харкова відвідали також семінар «Вплив пандемії на інституційний догляд за вибраними групами населення».

Серед заходів, які відбуваються у межах проєкту цими днями, – семінар із актуальних питань муніципального самоврядування у Словаччині, воркшопи про можливості підтримки активного громадянства і прозорість та відкритість публічних інституцій, робочі зустрічі та обмін досвідом.

Партнерами у проєкті є: з боку Словаччини – Центр суспільних і психологічних наук САН (Кошице), з боку України – управління міжнародного співробітництва та інновацій Ужгородської міської ради та департамент міжнародного співробітництва Харківської міської ради, а також Норвезький дослідницький центр NORCE.

Ужгородська міська рада

 

09 листопада 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів