"Ворог відмовлявся повертатися на позиції, які ми накривали з СПГ, боявся", — старший солдат 128 бригади Олександр

"Ворог відмовлявся повертатися на позиції, які ми накривали з СПГ, боявся", — старший солдат 128 бригади Олександр
Два роки тому Олександр закінчив університет, має вищу юридичну освіту. Після навчання не хотів ухилятися від армії, підписав контракт із ЗСУ.

 

Родом Олександр із Хмельниччини, тож потрапив у 128 бригаду.Поки що служить старшим солдатом, але планує піти на сержантські курси.

Уже півтора року моя посада – старший навідник станкового протитанкового гранатомета (СПГ). Ця зброя хоч і старого, радянського зразка, але перевірена й безвідмовна. Прицільна дальність прямим пострілом – 1350 метрів, а роздільним наведенням із закритої позиції – до 4,5 км. Я освоїв СПГ на спеціальному навчанні, а потім сам вдосконалював навички. Читав літературу, дивився навчальні відео, напросився на курси програми «Армор», яка швидко визначає координати й орієнтирні напрямки. Ми дуже ефективно працювали з СПГ ще в зоні ООС. Як доповідала командирам розвідка з даних радіоперехоплень, ворог навіть відмовлявся повертатися на позиції, які ми накривали з гранатомета, – боявся.

Після вторгнення Росії 24 лютого тактика бойових дій сильно змінилася, але наш СПГ й далі безвідмовно нищить ворога. Працюємо в парі з дроном, тому бачимо свою роботу в реальному часі й коригуємо вогонь. Неодноразово знищували колісну техніку й піхоту. Буває так, що наших хлопців починає накривати ворожий міномет, нам дають координати і ми за кілька хвилин придушуємо вогонь.

Найважче на війні втрачати товаришів, із котрими служив і котрих добре знав. Чекаєш, що вони прийдуть і привітаються як зазвичай, а вони не приходять… Зате немає жодного психологічного бар’єру при стрільбі у ворога. Навпаки, коли отримуєш інформацію, що знищив ціль, – це для тебе маленька радість, - розповідає Олександр.

 

 

08 серпня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів