На Закарпатті триває вакцинальна кампанія внутрішньо переміщених осіб

На Закарпатті триває вакцинальна кампанія внутрішньо переміщених осіб
За підтримки спеціалістів Бюро ВООЗ в Закарпатській області ще триває кампанія по вакцинації внутрішньо переміщених осіб (далі ВПО) безпосередньо у місцях їх тимчасового проживання.

 

Фахівці ДУ “Закарпатський ОЦКПХ МОЗ» вже відвідали 168 притулків ВПО. Під час візитів спілкувалися з переміщеними особами та за їх словами, а також на підставі представленої медичної документації, встановили вакцинальний статус у 5647 осіб. Серед опитаних 3773 дорослих фахівці встановили 521 людину, що забажала провести планові профілактичні щеплення. Також опитали в присутності батьків 1874 дитини до 17 років, серед яких встановили, що 220 дітей потребують проведення планової вакцинації.

Медичні працівники територіальних центрів ПМСД здійснили 754 профілактичних щеплень переселенцям у місцях їх тимчасового проживання. Вакциновано вiд гострої респiраторної хвороби COVID-19 284 дорослих, в тому числі 196 бустерною дозою. Також, проведено 473 профілактичні щеплення, згідно національного Календаря, підлягаючим дітям.

Під час спілкування з переселенцями лікарі продовжують проводити санітарно-роз’яснювальну роботу щодо необхiдностi вакцинації для профiлактики iнфекцiйних хвороб, особливо в умовах воєнного стану. 

Разом із тим, закликають і всіх мешканців Закарпаття подбати про своє здоров’я і здоров’я своїх дітей та провести усі необхідні профілактичні щеплення. Зверніться до сімейних лікарів, з’ясуйте, які щеплення необхідно провести та не зволікайте із вакцинацією. Не забувайте, як слід, підготувати дітей віком 6 років до початку навчання. Адже скупчення дітей є найбільшим ризиком можливої передачі інфекційних хвороб. 

ДУ Закарпатський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

 

27 липня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів