З початку травня на Закарпатті 37 разів викликали "швидку" через перегрівання. Як діяти при тепловому і сонячному ударі

З початку травня на Закарпатті 37 разів викликали "швидку" через перегрівання. Як діяти при тепловому і сонячному ударі
Від початку травня екстрена медична допомога Закарпаття 37 разів виїжджала на виклики, пов’язані з тепловими та сонячними ударами, 446 разів на виклики — зі скаргами на погіршення стану пацієнтів з гіпертонією та 1006 разів до пацієнтів з інсультами, інфарктами та їх ускладненнями. Про це повідомили на Facebook-сторінці Закарпатського територіального центру екстреної медичної допомоги.

 

Перегрівання загрожує тепловим і сонячним ударом, зневодненням, загостренням хронічних захворювань. Воно може статися після тривалого перебування у спекотну погоду на вулиці, під час активних фізичних навантажень у спеку (робота, спорт, ігри) — раптово або поступово. Тому важливо одразу планувати свої активності з урахуванням спеки, — йдеться у повідомленні.

Симптоми перегрівання: сильне потовиділення, запаморочення або й зомлівання, втома, нудота, головний біль, слабкий та/або прискорений пульс тощо.

Медики рекомендують: пити багато води, носити легкий та світлий одяг, прикривати голову від прямих сонячних променів, проводити за змоги більше часу у прохолодних місцях, аніж на сонці, користуватися сонцезахисними кремами і стежити за самопочуттям — своїм та людей поруч.

 

 

26 липня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів