Цвітіння сакури в Ужгороді має розпочатися з 22 квітня, — агрометеорологиня

Цвітіння сакури в Ужгороді має розпочатися з 22 квітня, — агрометеорологиня
Цвітіння сакур має розпочатися з 22 квітня в Ужгороді. Зараз ті дерева й кущі, що почали квітнути – переважно декоративні. Про це нині повідомила агрометеорологиня Оксана Куклишина.

 

За її словами, минулоріч сакури теж почали квітнути наприкінці квітня. Оксана Куклишина додала: вже другий рік поспіль, коли квітень холодніший за норму.

“Цьогоріч квітень, от перша декада, у нас уже на 3 градуси виявилася нижча багаторічних показників. П’ять мінімум попередніх років у нас весна приходила дуже рано і вже в кінці березня у нас були стрімкі вегетаційні процеси", — розповіла Оксана Куклишина.

"На магнолію, на такі декоративні рослини заморозки не впливають – просто не відбувається стрімких вегетаційних процесів. Але от для плодових, які в нас зараз – це от абрикоси, персики, то оці, що були заморозки -2 вони є критичними і цей цвіт буде пошкоджений. Інші поки що плодові ще не зацвітають, там черешня тільки трошечки. Те, що цвіте зараз — алича. Вона -6 абсолютно витримує, але це не є такою культурною сливою”, — розповіла агрометеорологиня.

Заморозки для цієї пори року, за словами синоптика Андрія Золотарьова, не є аномальним явищем.

“На найближчі три доби точно мінімальні температури будуть досить низькими: від 0 до 5морозу на всій території області. Майже без опадів. А вдень не дуже висока температура – максимум на низинній частині 10-12 тепла. Тільки 15-го, в п’ятницю ми очікуємо проходження зони теплого фронту через територію Закарпаття і після цього відбудеться підвищення температури. Мінімальні температури вночі будуть від +2 до +7, а максимальні від 12 до 15 тепла”, — розповів синоптик Андрій Золотарьов.

Суспільне Закарпаття

 

11 квітня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів