Дитячий табір «Артек» переїде до свалявського санаторію «Човен»

Дитячий табір «Артек» переїде до свалявського санаторію «Човен»
Дітей та вихователів з міжнародного дитячого центру «Артек», яких на початку війни евакуювали на Закарпаття й тимчасово розмістили у школах-інтернатах Берегівського і Хустського районів, перевезуть до свалявського санаторію «Човен». Там уже все облаштували для того, щоб діти могли повноцінно проживати, харчуватися, проводити освітні заняття й отримувати медичну допомогу. Юридичні формальності передачі в оренду артеківцям приміщення, яке знаходиться у комунальній власності Закарпатської обласної ради, обговорили сьогодні голова облради Володимир Чубірко та генеральний директор МДЦ «Артек» Сергій Капустін.

 

Протягом трьох днів (23-25 лютого) 800 дітей із зони зіткнення в Донецькій і Луганській областях повинні були прибути на оздоровчу зміну до «Артеку», який знаходився у Пущі Водиці на Київщині. Усі вони вихованці сиротинців та будинків сімейного типу. Однак до місця призначення встигла прибути тільки перша група, яка виїхала 23 лютого. Інші діти так і залишилися у захопленому російськими окупантами областях.

У зв’язку з активним бомбардуванням Києва, керівництво «Артеку» прийняло рішення терміново евакуювати усіх 168 дітей на Закарпаття. Тимчасово їх прихистили школа-інтернат «Перехрестя» Берегівського району (90 дітей) та Хустська спеціальна школа-інтернат (72 дітей). Шістьох дітей забрали до одного з будинків сімейного типу.

За словами Володимира Чубірка, у вівторок, 29 березня, «Артек» повністю переїде до свалявського «Човна». Він запевнив, що діти зможуть перебувати там до завершення воєнного стану або скільки буде потрібно. Після війни вони також матимуть можливість оздоровлюватися в нашому регіоні.

90% цих дітей – повні сироти, їм нема куди повертатися. Ми не можемо сконтактувати з їхніми органами опіки – з ними повністю втрачено зв’язок. Тому наша задача – влаштувати для них максимально комфортні, наскільки це можливо у наш час, умови перебування. Дякуємо Закарпаттю за гостинність і теплий прийом, – відповів Сергій Капустін.

Прес-служба Закарпатської обласної ради

 

25 березня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів