Мріє зробити портрет Ліни Костенко: історія ужгородського фотографа Михайла Дороговича

Мріє зробити портрет Ліни Костенко: історія ужгородського фотографа Михайла Дороговича
Шрами, зморшки та інші особливості людського тіла вважає прикрасою закарпатський фотограф Михайло Дорогович. Чоловік каже: робить знімки та не обробляє їх. Фотографуванням почав захоплюватися 20 років тому,- Суспільне Закарпаття.

 

 

Перший знімок на фотоапарат Михайло зробив у студентські роки. Далі, каже, була двадцятирічна перерва. Тільки минулої весни знову почав фотографувати. Його роботи переважно чорно-білі та без ретуші.

"Має бути межа, де ця межа, я не знаю. Я якось це відчуваю, щоб відкрити душу людини і, водночас, аби не було вульгарно. На моїх фотографіях нема ретуші. Шрами на людині, зморшки — це все, я вважаю, тільки прикрашає людину", — розповів Михайло Дорогович.

Він сам обирає героїв своїх робіт. Зазвичай, розповідає, це творчі особистості.

"Художники, спортсмени, є навіть коминярі, також люди різних професій, крім політиків. Я не хотів бачити тут політиків. Я хотів бачити тільки людей, таких справжніх без обману. Для мене це важливо. Я відчуваю, кого треба. Деколи воно приходить спонтанно, деколи воно приходить ось так: "Вау, ця людина те, що треба", — розповів він.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

05 лютого 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів