200 тварин щепили від сказу у селі на Закарпатті. Там нещодавно виявили хворого на сказ собаку

200 тварин щепили від сказу у селі на Закарпатті. Там нещодавно виявили хворого на сказ собаку
160 собак та 40 котів щепили у селі Ключарки від сказу з 21 січня. Про це 24 січня Суспільному повідомив начальник Мукачівської районної державної лікарні ветеринарної медицини Михайло Молнар. Там наразі проводять заходи для недопущення поширення захворювання випадку сказу.

 

На території Мукачівського району є сім стаціонарних пунктів для проведення щеплень тварин: у Ракошині, Великих Лучках, Чинадійові, Нижньому Коропці, селі Залужжя та дві у Мукачеві. За словами Михайла Молнара, також серед населення проводять роз'яснювальні роботи з метою профілактики сказу. "Люди звертаються в'яло щодо вакцинації домашніх тварин, хоч вакцина безкоштовна і є у достатній кількості. Можуть звертатися усі мешканці Мукачева та району у ветеринарну службу", — розповів начальник Мукачівської районної державної лікарні ветеринарної медицини.

Вакцинувати домашніх тварин від сказу потрібно щороку. "Якщо ми будемо систематично згідно схеми вакцинувати, то ми поборемо цей сказ і убезпечимо себе і домашніх улюбленців проти такого захворювання", — розповів Михайло Молнар.

За його словами, у 2021 році на території Мукачівського району від сказу щепили 13 527 собак, 4 185 котів, 85 корів та 10 кіз.

Сказ — це гостре інфекційне захворювання тварин і людини, спричинене нейротропним вірусом сказу (англ. Rabies virus) із роду Lyssavirus. Характеризується розвитком своєрідного енцефаліту зі стрімким пошкодженням центральної нервової системи. У разі зволікання з наданням квалфікованої медичної допомоги смерть неминуча.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

24 січня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів