Поділися книгою з військовими у шпиталях

Поділися книгою з військовими у шпиталях
Погодьтеся, лікарняна палата – не найкраще місце для дозвілля. Особливо коли потрапив туди з фронту. Аби додати яскравих фарб у будні військових, які перебувають у госпіталях, УжНУ долучається до всеукраїнської ініціативи Ради молодих учених при МОН України «Книга захиснику».

 

На Закарпатті координує ініціативу в. о. голови Ради молодих учених УжНУ Світлана Делеган-Кокайко. Каже: «Збір книг триває до 19 листопада, і вже встигли долучитися представники ФІФ, ФІМВ, ФПО, хімічного, стоматологічного, юридичного факультетів, а також Інститут електронної фізики НАН України та Ужгородська молодіжна рада при Ужгородській міськраді. Нашу ініціативу підтримав і Мукачівський державний університет. Спільними зусиллями прагнемо поповнити бібліотечні фонди у військових шпиталях України. Поки не маємо конкретних відомостей, куди саме попрямують книжки, але вони точно потраплять у руки тих, хто зі зброєю в руках ризикував власним життям заради нашого мирного неба».

Щодо книжок, то тут є певні вимоги та побажання:

  1. Книги мають бути обов’язково українською мовою,
  2. Бажано, але не обов’язково, українських авторів,
  3. У належному стані: з цілими сторінками та без інших пошкоджень.

«Дуже хочеться, щоб ми поділилися з військовими справді цікавою і корисною літературою. Не тим, що припадає пилом і вам самим не подобається, а тим, що б щиро подарували кращому другу. А ще по можливості вкладайте у книгу листівку чи лист із теплими словами, подяками та підтримкою – це завжди доречно», – додає Світлана Делеган-Кокайко.

Сказати «дякую» можна в різний спосіб: гарячим чаєм у холодний зимовий вечір на Майдані чи книгою захисникові. Подякуйте за те, що ми не знаємо війни на власному досвіді, разом із УжНУ. Немає значення, студент ви, викладач чи не маєте стосунку до сфери освіти взагалі.

Приносьте свої книги на хімічний факультет за адресою: вул. Підгірна, 46.

Для довідок: [email protected] або 0666947664 (Світлана).

Медіацентр УжНУ

 

11 листопада 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів