Нові правила в'їзду в Польщу: чи можуть українці уникнути ізоляції?

Нові правила в'їзду в Польщу: чи можуть українці уникнути ізоляції?
Через швидке зростання кількості захворювань на COVID-19 Польща змінила правила в'їзду з 30 березня. Чи зможуть після нововведень нещодавно прибулі українці уникнути карантину?

 

Пояснюємо, аналізуючи дані офіційних джерел, пише 24 канал.

Правила поширюються на всю територію Польщі. Тобто, у кожному повіті діють ідентичні обмеження.

Кого не чекає карантин

Уникнути обов'язкової двотижневої самоізоляції зможуть лише особи, які приїжджають до Польщі з Шенгенської зони.

Для цього не пізніше, ніж за 48 годин до перетину кордону, їм потрібно пройти тест на визначення COVID-19. Допустимими вважаються два типи тестів: PCR або антигенний.

Якщо мандрівник не встиг напередодні подбати про підтвердження відсутності вірусу в організмі, він все ж має шанс звільнитися від карантину. У такому випадку потрібно пройти тест в Польщі. Після отримання негативного результату людина звільняється від самоізоляції.

Ще один спосіб позбавитись вимушеної ізоляції – зробити щеплення від COVID-19. Всі вакциновані особи є звільненими від карантину. Це правило стосується людей, яким було видано сертифікат про щеплення вакциною, дозволеною в Європейському Союзі. Таких вакцин наразі є чотири: BioNTech (Pfizer), Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson (Janssen Pharmaceuticals).

Хто не зможе уникнути ізоляції

Всі невакциновані люди, які приїжджають до Польщі з-за меж Шенгенської зони, зокрема жителі України, повинні відбути обов’язковий карантин.

Єдиний спосіб раніше вийти з карантину для невакцинованих українців – пройти тест на території Польщі та дочекатися його негативного результату.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

31 березня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів