Закарпатцям на замітку: що змінилось у правилах в’їзду до Словаччини

Закарпатцям на замітку: що змінилось у правилах в’їзду до Словаччини
Люди, які видужали від COVID-19, матимуть ті самі умови, що й вакциновані після прибуття до Словаччини. Для них карантин перестане бути обов’язковим, однак залишиться обов’язок реєструватися в системі eHranica раз на півроку.

 

Про це з посиланням на постанову Управління охорони здоров’я (ÚVZ) Словацької Республіки пише pravda.sk.

Карантин для невакцинованих скорочується з десяти до п’яти днів після прибуття до Словаччини з безсимптомним перебігом захворювання або після негативного ПЛР-тесту. Це можна зробити відразу після прибуття до Словаччини.

“Ми хотіли б зазначити, що в часи стрімкого зростання кількості позитивних результатів буває важко отримати остаточний результат ПЛР-тесту в розумні терміни”, – сказала речниця ÚVZ Даша Рачкова.

За її словами, реєстрація в eHranice залишається обов’язковою для нещеплених людей після кожного прибуття до Словаччини. При цьому від карантину звільняються власники дипломатичних і службових паспортів.

Нова постанова про прикордонний режим скасовує перелік країн високого ризику у зв’язку з поширенням штаму “Омікрон” і особливі умови для осіб, які прибули з країн підвищеного ризику.

Крім того однією з країн, з якої ПЛР-тест не потрібен після прибуття до Словаччини, стане Велика Британія.

Термін дії COVID-сертифікатів скоротять

Термін дії вакцини від COVID-19 у Словаччині буде скорочено з одного року до дев’яти місяців після отримання останньої дози. Зміни вступлять у дію в лютому після внесення змін до кількох урядових указів.

“Європейська комісія ухвалила правила, згідно з якими COVID-картка ЄС буде дійсна для подорожей протягом дев’яти місяців після закінчення повного курсу вакцинації. З цієї причини ми узгоджуємо термін дії в постановах уряду, – пояснила Рачкова. 

За даними словацького МОЗ, термін дії в дев’ять місяців розраховується з введення другої дози для дводозової вакцини та введення однодозової вакцини. Через дев’ять місяців людина більше не вважається вакцинованою.

Правила для в’їзду українців до Словаччини

Наразі в’їзд до Словаччини дозволений тільки громадянам України з 12 років та 2 місяців, які повністю вакциновані. Окрім COVID-картки ЄС або сертифікату про щеплення, сертифікати інших країн також визнаються, в тому числі в додатку “Дія”. Такий сертифікат має містити необхідну інформацію словацькою, чеською або англійською мовами.

Крім того до країни можуть потрапити громадяни України, які мають дозвіл на постійне, або тимчасове проживання на території Словацької Республіки, або ж ЄС. В’їзд дозволено також особам, що є родичами громадян України, які постійно або тимчасово проживають на території Словацької Республіки, або ж ЄС, або є родичами громадян Словацької Республіки, або ж ЄС. Також безперешкодно можуть в’їжджати працівники окремих професій та діти до 12 років та двох місяців.

Для всіх мандрівників, які не вакциновані та в’їжджають на територію Словаччини, наразі є обов’язковим проходження карантину.

InfoPost.Media

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

02 лютого 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів