Закарпатські лісівники закликають зберегти природу Свалявщини

Закарпатські лісівники закликають зберегти природу Свалявщини
Заповідники, національні парки, заказники, природні парки, пам’ятки природи – це основні категорії особливо охоронюваних природних територій на Закарпатті.

 

Площа природоохоронних територій Свалявського району становить 2226 га. До складу природоохоронних територій входять об’єкти – заказники та пам’ятки природи місцевого значення, в т.ч. мінеральні джерела. За словами директора Свалявського лісгоспу Олександра Дуфінця, основне призначення даних територій – охорона і збереження рідкісних видів флори та цінних угруповань з участю, зокрема, бузку угорського. Завдяки створенню заказників заповідників («Красна долина», «Пінава», «Приборжавський», «Ждимирський», «Тесаникм) на Свалявщині зберіглися високопродуктивні букові праліси явора, ясеня, бука, ільма та в’яза.

 

Система особливо охоронюваних природних територій в районі та області продовжує розвиватися – розширюються території існуючих і створюються нові заповідники, національні і природні парки, заказники. У 2017 році рішенням дев’ятої сесії VII скликання Закарпатської обласної ради оголошено створення трьох об’єктів ПЗФ місцевого значення: заповідне урочище ,«Березниківські праліси» на площі 385,5 га та заповідне урочище «Боржавські праліси» на площі 853,5 га, без вилучення площ від землекористувача – державного підприємства «Свалявське лісове господарство»

ЗОУЛМГ

Фото Ігоря Меліки

 

02 вересня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів