"У легкій атлетиці найголовніше — терпіння": закарпатська легкоатлетка Даниїла Хаван про чемпіонство та тренування

"У легкій атлетиці найголовніше — терпіння": закарпатська легкоатлетка Даниїла Хаван про чемпіонство та тренування

 

Закарпатка Даниїла Хаван у лютому 2023 року стала чемпіонкою України з легкої атлетики серед молоді. Зараз вона готується до наступного всеукраїнського чемпіонату, завдяки якому можливо буде потрапити на Чемпіонат Європи. Історію спортсменки розповіли на Facebook-сторінці Мукачівської міськради.

"Почалося все з того, що почали виступати на шкільних змаганнях і вчитель вирішив, що можна мене віддати до ДЮСШ (дитячо-юнацька спортивна школа) спробувати свої сили. І так закрутилося", — каже Даниїла Хаван.

Свою спортивну кар'єру закарпатка почала в юнацькому віці. У перших змаганнях на фестивалі бігу у Львові вона пробігла 300 метрів за 45 секунд, та за результатами опинилася за крок до фіналу на цій дистанції. Даниїла посіла п'яту сходинку.

"Було трохи прикро, але як для першого старту — непогано. Стрімко почали результати зростати, коли я була на першому курсі в університеті. Це була Універсіада. Тоді я пробігла 200 метрів за першим дорослим розрядом – 26,18 секунди. І далі почала розкручуватись і результати почали зростати", — пригадує закарпатка.

На чемпіонаті України з легкої атлетики серед молоді Даниїла Хаван змогла вибороти золото на дистанції 200 метрів та срібло на дистанції 60 метрів. У обидвох дисциплінах вона встановила особисті досягнення.

Тренер Даниїли, Євген Губін, вже рік захищає Україну на фронті. Однак, не припиняє допомагати та підтримувати спортсменок.

"Вже у червні буде рік, як він служить. Він на відстані, старається мене підтримувати, як і кожного з нас, допомагає, навіть інколи плани пише", — розповідає Даниїла.

Зараз вона готується до Чемпіонату України серед молоді, де, виконавши умови відбору, зможе поборотися за путівку на Чемпіонат Європи серед молоді.

"Мені подобається результат і хочу вже у цьому сезоні постаратися виконати нормативи "майстра спорту" і йти вже далі: потрапити на чемпіонат Європи. А далі, як і у всіх легкоатлетів, потрапити на Олімпійські ігри. Треба працювати, потерпіти. У легкій атлетиці найголовніше терпіння, бо тренування важкі. Ну і бажання теж головне", — каже Даниїла Хаван.

 

15 квітня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів