Зібрати гроші на благоустрій Шахтинського лісу: в Ужгороді стартувала акція "Кавілюємо на Шахті"

Зібрати гроші на благоустрій Шахтинського лісу: в Ужгороді стартувала акція "Кавілюємо на Шахті"

 

Акція "Кавілюємо на Шахті" стартувала в Ужгороді. Її організовують, аби зібрати благодійні внески на благоустрій Шахтинського лісу. Про це на брифінгу 27 квітня розповів голова громадської організації "Шахтинській Ліс" та ініціатор акції Ігор Ключевський. За його словами, в цьому парку планують зробити зону відпочинку,  пише Суспільне.

"Зробили це для того, щоб мешканці активно приходили, проявляли ініціативу, що вони хотіли б бачити. Громадська організація створена з жителів мікрорайону "Шахта", які активно прибирають цей ліс. Вони дуже дбають, щоб там був порядок, не вирізалися дерева. Ініціатива така, щоб створити невеликі відпочинкові зони, зробити сходинки", — розповів Ігор Ключевський.

Голова Закарпатської ОВА Віктор Микита розповів: "Не важливо, яка це сума. Кожен може оцінити суму на свій розсуд: 5 чи 15 грн, для кого скільки коштує порція кави. Важливо також долучити до цього небайдужий бізнес. Таким чином, не задіюючи бюджетні кошти, вирішити прості речі: доступні доріжки з екоматеріалів, легенький паркан. Побачимо, наскільки це важливо для містян і будемо думати про виділення бюджетних коштів".

Парк "Шахтинський Ліс" знаходиться на балансі Ужгородського національного університету.

"Стоїть питання про те, щоби зробити паркову зону, що не суперечить закону. Не знищувати рослинний світ, навпаки, ми його будемо збільшувати. Я думаю, це допоможе нам навести лад, і це буде для жителів міста, і для університету, і для громади дуже великий позитив", — розповів проректор з адміністративно-господарської роботи УжНУ Дмитро Сойма.

 

27 квітня 2023р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів