Ужгородська міськрада оприлюднила фото квартири, придбаної дитині-сироті

Ужгородська міськрада оприлюднила фото квартири, придбаної дитині-сироті
Після публікації у соцмережах з приводу нещодавно придбаної дитині-сироті квартири на вулиці Єньківській в Ужгороді за кошти субвенцiї з державного бюджету у спiвфiнансуваннi з Ужгородською мiською радою, працівники міського центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді навідалися у помешкання разом із власницею квартири.

 

Наразі квартира повністю придатна до заселення. Встановлено санвузли, облаштовано ванну кімнату, кухню, є ліжко, телевізор, світильники тощо. Сама ж власниця квартири, Тетяна М., розповіла соцпрацівникам, що дуже здивувалася публікації у соцмережі. Додала, що ключі від житла знаходяться в неї та поділилася радістю: вже незабаром заселиться у новий дім.

Дівчина працює, тому через зайнятість на роботі переїзд трохи затягнувся, допомагають їй і працівники соціальних служб. Однак найближчим часом планує переїхати, уже завезла частину своїх речей. Каже, довезе й інші, проведе прибирання – і вже цього місяця зможе заселитися.

Довідково. 

Придбання житла для дітей-сиріт та осіб із їх числа здійснювалося за рахунок коштів державного бюджету згідно з Постановою КМУ №877 від 15.11.2017 за співфінансування з міського бюджету Ужгорода. Відповідно до п.4 та п.13, кошти субвенції спрямовувалися на придбання житла дітей-сиріт та осіб з їх числа з чіткими вимогами щодо його граничної вартості та цільового використання коштів субвенції. Оскільки це житло придбано їм у приватну власність, облаштування меблями та побутовою технікою має робити власник. Облаштування житла всім необхідним за рахунок міського бюджету здійснюється лише у випадках, коли воно перебуває у комунальній власності та належить до житлового фонду соціального призначення.

Джерело: прес-служба Ужгородської міської ради

 

04 липня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів