Підприємці Закарпаття допомагатимуть працевлаштуватися кращим студентам

Підприємці Закарпаття допомагатимуть працевлаштуватися кращим студентам
Кращі студенти країни безкоштовно навчатимуться у спеціальних центрах на Закарпатті.

 

Закарпатські підприємства започатковують навчальні соціальні програми та планують надалі активно розвивати напрямок професійної підготовки кадрів. Нещодавно відбулося виїзне засідання Ужгородського прес-клубу на підприємство із продажу будматеріалів “Беркут”. Тут розташовано новий сучасний навчальний центр, на якому безкоштовно навчаються кращі студенти українських вишів, талановита й амбітна молодь, діючий персонал «Беркута».

У Центрі підготували перший випуск фахівців.Навчання відбувається у програмі 1С та включає такі дисципліни, як “Підприємство 8.3”, “Основи маркетингу”, “Структура підприємства”, “Бізнес-процеси” тощо. Кращі студенти запрошуються на стажування, а потім на роботу. Про це розповів директор підприємства Андрій Сугай. За його словами ідея відкриття такого центру виникла тому, що підприємство користується достатньо складними і насиченим програмним продуктом з різними типами звітів, які повинні знати менеджери з продажу, постачання, логістики. «Ми піднялися до високого рівня аналітичного логістичного управління.

Будь-яке підприємство ефективно працює в економічній площині, коли воно ефективно управляє кожною копійкою на кожному робочому місці, – коментує Андрій Сугай. – Завдання навчального центру – донести у зручній спокійні атмосфері основні механізми роботи з програмним забезпеченням. Колись ми починали як маленька структура, системи навчання не було. З цього моменту колективом дуже добре сприйнята нова практика».

 

У навчальному центрі готують кілька типів працівників, серед яких – студенти. Влаштуватися сучасному студенту нелегко, особливо тим, хто без практичного досвіду. Цю проблему вирішили подолати у ТК «Беркут». Укладені договори з українськими університетами про співпрацю та проходження виробничої практики на базі ТК «Беркут».

«Починаємо з азів вчити, готуємо людину, щоб вона не боялася комп’ютерних програм, – коментує Андрій Сугай. – Підвищується кваліфікація студентів, вони отримують практичні знання, а також оплату своєї праці, що загалом на підприємствах рідкість».

Навчаються тут також працівники ТК «Беркут», на підприємстві вирішили систематизувати навчальний процес, адже кожен, працюючи, вдосконалювався самотужки. Тепер персонал ТК у навчальному центрі проходить підвищення кваліфікації, навчання нових методик та підходів, регулярні тестування для покращення якості послуг, що надаються підприємством.

Навчальними програмами охопили студентів Ужгородського національного університету та Мукачівського державного університету.

«Дуже продуктивна склалася робота з УжНУ, тим більше, у виші відкривають нову кафедру логістики, – каже Андрій Сугай. – На сьогодні ніхто спеціалістів з логістики не готував. Такі фахівці потрібні тільки великому, середньому бізнесу. Але перспектива цієї спеціальності є, економіка буде розвиватися, Закарпаття має жити з транзиту».

Фахівці Навчального центру подали вже запити на співпрацю у 40 закладів України, запрошують на практику студентів-закарпатців. Відгукнулися перші 5-6 вишів, деякі вислали списки студентів.

 

«Незалежно від того, чи отримаємо ми нового працівника, ринок отримає кваліфікованого спеціаліста, – зауважує Андрій Сугай. – За 4 місяці роботи навчального центру працевлаштовано вже 10 людей. Частина з них – студенти та випускники УжНУ, є також працівники, які підвищили свою кваліфікацію та змінили місце роботи.

 

Наталія Ільков, студентка економічного факультеті УжНУ на економічному факультеті, розповідає, що зацікавилась пропозицією від навчального центру і прийшла вивчати спеціальність на практиці. Тепер працює у відділі маркетингового аналізу і вчить інших.

 

Аліна, студентка математичного факультету УжНУ каже, що тут навчили багато чого буквально «з нуля». «У мене вузька спеціальність, а тут я отримала можливість більше розвиватися», – каже дівчина.

У навчальному центрі вдосконалюються і досвідчені фахівці. Один з них – Алан Капраль шукав нову роботу. У результаті зупинився на підприємстві «Беркут».

«Здивувало рівень автоматизації та контролю за управлінськими рішеннями та діями», – коментує чоловік. Тут цінному працівнику теж зраділи.

 

У Навчальному центрі кажуть, що горді за свою роботу. Адже подібних структур при підприємствах немає не тільки в області, обмаль таких і в цілій Україні.

ТМ «Беркут» на ринку вже 28 років. Сфера діяльності -- роздрібна торгівля, оптові бази, об’єктні продажі та субдилерська мережа. Близько 300 торгових точок, включаючи дрібних приватних підприємців. 9 магазинів по всій області, логістичні склади. 6000 позицій товару, дилерська мережа -- 241 магазин-партнер. Підприємство має кілька вакансій, одна з них -- генеральний директор.

 

27 квітня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів