У скільки ужгородським школярам обійшовся укомплектований портфель?

До школи з укомплектованим портфелем! Ще за два тижні до початку нового навчального року ужгородці почали активно скуповувати необхідне шкільне приладдя для своїх чад. За кілька днів до першого вересня у крамницях обласного центру ажіотаж: краяни масово скуповують канцелярію.

 

Покупцям пропонують широкий вибір товарів за різними цінами. Втім, аби наповнити шкільний портфель найнеобхіднішим,  батькам доведеться заплатити не одну сотню гривень. Тож, у скільки обійшовся ужгородським школярам укомплектований портфель, дізнавалась кореспондент Ужгород.net.

П’ятирічна Емілія вже укомплектувала свій портфель. З ним вона цього року піде у садочок, де відвідуватиме підготовчу групу до школи. Олівці, ручки, зошити, фарби, пенали та альбоми для малювання – на цьому список  канцелярії, який необхідно зібрати дитині у садок -  не закінчується, мама дівчинки – пані Вікторія.

 Жінка розповідає: «У садочку на початку літа мені дали список канцелярії аби до кінця серпня я змогла придбати усе необхідне. На все приладдя, яке було у цьому списку ми витратили 150 гривень. Крім того,  ще 150 гривень із сімейного бюджету ми виділили на канцелярські товари, які обіцяли придбати вже  у садочку. Словом, дошкільнику, котрий відвідує підготовчу групу необхідно придбати канцелярію на суму понад триста гривень».

Протягом серпня пані Вікторія скуповувала  канцелярські  товари і для старшої доньки. Крім основного приладдя для школи,  цього року довелося придбати й  ранець.  В Ужгороді ціни на канцелярію та портфелі – різні, каже жінка. Через те, що родині потрібно зібрати до 1 вересня двох доньок,  довелося купувати чимало акційних, недорогих товарів. Ужгородка зізнається: «Цього року два укомплектовані портфелі мені обійшлися всього у сімсот гривень. Вважаю, що це не багато. Адже купувала всю канцелярію для школи там, де були акції. Аби не накопичувалося, я намагалася купувати  всі товари  поступово. Деяку частину, до прикладу, шкільний портфель придбали  дорожчий. Адже сподіваюся, моя донька його носитиме не один рік. А ось на зошитах, ручках, альбомах та обкладинках – нам вдалося заощадити. Все це ми купили за акційними цінами»

Крамниці обласного центру пропонують покупцям широкий асортимент шкільних товарів. Та аби наповнити  ранець основним канцелярським приладдям закарпатці витрачають у середньому від триста гривень. Зокрема,  ціни на фломастери та олівці коливаються від семи до тридцяти гривень. Вартість альбомів для малювання - від трьох до двадцяти. Зошит із звичайною палітуркою можна придбати за одну гривню. Із мультиплікаційними героями -  півтори і до десяти гривень. У крамницях обласного центру також можна придбати пенал вартістю від дев’яти до тридцяти гривень. Середня ціна за шкільний ранець, яку пропонують крамниці Ужгорода коливається від півтори  ста до шістсот гривень. Попит на портфелі вітчизняного та закордонного виробництва – чималий, кажуть місцеві продав чині. Крім того зараз більшість ужгородців не купують найдешевше,  а надають перевагу якості, переконують у крамницях.

Так, продавчиня Міла Пеца переконує: «Наші закарпатці люблять своїх дітей. Тому купують усе найкраще для своїх чад. У виборі товару надають перевагу якості, а ціна вже відходить на другий план. Напередодні першого вересня у нашій крамниці - ажіотаж на всю цю продукцію. Приходять не лише батьки першачків, а й дорослі школярі. Більшість ужгородців беруть  увесь комплект одразу: від олівця  до шкільного портфелю. Рідко коли хтось докуповує канцелярські приладдя».

Ціни на канцтовари залишилися такими як торік, наголошують у крамницях. Але підрахувавши усі витрати, середня ціна  укомплектованого портфелю,  включаючи  вартість самого ранцю, коливається від однієї до півтори тисячі гривень. Хоча минулого року ужгородцям такий шкільний набір обійшовся у сімсот гривень.

Мирослава Куруц для Ужгород.net

 

28 серпня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів