Порушень митних правил майже на 11 мільйонів гривень виявили закарпатські митники з початку року

Порушень митних правил майже на 11 мільйонів гривень виявили закарпатські митники з початку року
Про це повідомляє пресслужба Закарпатської митниці.

 

За січень-лютий 2024 року посадові особи Закарпатської митниці задокументували 118 протоколів про порушення митних правил. Загальна вартість предметів правопорушень становить 10,7 млн грн.

Як зазначають в управлінні боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Закарпатської митниці, загальна сума протоколів не остаточна, оскільки за кількома справами про ПМП вартість предметів правопорушення ще встановлюється спеціалістами-експертами. Але от за 37-ма протоколами предмети правопорушень загальною вартістю 2,2 млн грн реально вилучені.

Найчастіше порушення митних правил фіксувалися в режимі «в’їзд» на територію України – 86 справ на суму 9,3 млн грн, а у режимі «виїзд» – 32 справи на суму майже 1,4 млн грн.

Що стосується видів правопорушень митного законодавства, то найбільше складалися протоколи через: недекларування товарів громадянами; перевищення строку тимчасового ввезення або тимчасового вивезення товарів;

переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю; неправомірне звільнення від сплати митних платежів чи зменшенням їх розміру; порушення громадянами термінів доставки транспортних засобів до митниці призначення та ін.

На розгляд суду митниця передала 104 справи на суму 27,3 млн грн. У січні-лютому за 198 справами про ПМП (в т.ч. за справами за попередній рік) отримано рішення судів на суму 41,5 млн грн.

Безпосередньо митницею розглянуто 18 справ про ПМП та прийнято рішення про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу на 561,4 тис грн, стягнуто 1,3 млн грн. Загалом до Держбюджету надійшло 3,7 млн грн, сплачені порушниками митного законодавства.

 

 

08 березня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів