На кордоні з Угорщиною та Румунією закарпатські митники виявили «зайві» електроскутери та авто із сигаретними тайниками

На кордоні з Угорщиною та Румунією закарпатські митники виявили «зайві» електроскутери та авто із сигаретними тайниками
Минула субота видалася «врожайною» для посадових осіб управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Закарпатської митниці, які обірвали ділкам спокусу потайки підзаробити, обійшовши митне законодавство.

 

Так, серед декількох протоколів, зафіксованих та задокументованих на кордонах з Угорщиною, Румунією та Словаччиною, були цікаві випадки, про які варто розповісти.

В першому – у «митні тенета» потрапив керівник китайського підприємства, який вирішив приховати від митного контролю справжню кількість та вартість імпортованого товару. Відправляючи до Одеси вантажівку із заздалегідь опломбованим контейнером з електроскутерами та запчастинами до них, китайський бізнесмен, мабуть, розраховував на швидкий і безперешкодний перетин на українському кордоні. Однак, під час ретельної перевірки контейнеру, де за товаросупровідними документами переміщувався вантаж загальною вагою 12,7 тонн, вартістю 25,4 тис доларів та кількістю вантажних місць – 170, з’ясувалося, що кількість місць, заявлена в документах, не відповідає фактично наявній. У картонних коробках виявлено «зайві» 3 електроскутери та електромотори для них.

Тож, за подання митному органу документів, що містять неправдиві відомості щодо кількості та вартості імпортного товару, відносно китайського директора задокументовано протокол про порушення митних правил за ч.1 статті 483 Митного кодексу України. Санкції даної статті передбачають штрафні санкції у розмірі від 50 до 100% вартості предметів правопорушення та й можливу їх конфіскацію.

В іншому випадку, недобросовісного жителя Закарпаття «притягнула» до відповідальності чотирилапа помічниця кінолога Дана. Так, 45-річний тимчасово не працюючий чоловік, вирішив підзаробити на перепродажу тютюнових виробів за кордоном. До оборудки ретельно підготувався – виготовив в автомобілі кілька сховищ та й ще з хитромудрим облаштуванням! Та гострий нюх досвідченої «митниці» Дани, яка вправно знаходить будь-які важкодоступні сигаретні тайники, не перехитрить жоден контрабандист.

Собака миттєво винюхала «тютюновий трофей» у конструктивних порожнинах порогів автомобіля, подавши господарю спеціальний знак. Аби дістатися до тайників, митникам довелось демонтувати сидіння та декоративне покриття підлоги транспортного засобу. Цікаво, щоб дістатися до сховків, чоловік придумав для зручності виймати сигарети за допомогою прикріпленої мотузки, якою підтягувалися приховані тютюнові вироби, перемотані скотчем по кілька пачок. Загалом із автівки вийняли майже чотири сотні пачок сигарет торгової марки «Compliment Blue».

Відносно порушника складено протокол за ч.1 статті 483 Митного кодексу України та до рішення суду вилучено предмети правопорушення разом з транспортним засобом марки «Peugoet 607», оцінений у майже 200 тис грн. Крім цього, на адресу Бюро економічної безпеки направлено повідомлення про протиправне діяння, що містить ознаки злочину, позаяк виявлені сигарети були без марок акцизного збору України.

Пресслужба Закарпатської митниці

 

22 квітня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів