Звернення Народної Партії до можновладців:

поверніть своїх дітей до їхніх українських ровесників

 

Завершилися випускні іспити в середніх школах. Сотні тисяч молодих людей стануть абітурієнтами вищих навчальних закладів України. Водночас, пересічному українцеві достеменно відомо, що діти багатьох публічних і не дуже публічних політиків навчаються за кордоном у найдорожчих університетах та коледжах США, Великобританії, Швейцарії, Франції… І за це сановні батечки та матінки платять астрономічні суми, які аж ніяк не співмірні з їхніми офіційними зарплатами та задекларованими доходами. А у співвідношенні з середньою зарплатою по Україні вони виглядають знущанням над нашими громадянами. Тому у виборців виникають природні сумніви: а чи не з їхніх податків оплачується таке навчання? І чи мораль і патріотизм керує українськими можновладцями при виборі для їхніх чад елітних закордонних навчальних закладів, відгороджуючи їх від своїх українських ровесників?
Навіть тоді, коли їхні діти не навчаються за кордоном, їх влаштовують до привілейованих приватних шкіл України, з оплатою за навчання у десятки тисяч доларів, де діти зростають в окремому світі розкоші і необмежених можливостей.
Народна Партія просить всіх можновладців, котрі відправляють своїх нащадків здобувати заморську освіту: не ізолюйте своїх дітей від їхніх українських ровесників та не відгороджуйте їх від власного народу високими мурами! Адже легко вдаватися до патріотичного пафосу, відправляючи спадкоємців навчатися в Лондоні чи Лозанні, Парижі чи Женеві, віддаляючи їх від українських проблем, забезпечуючи безтурботне життя.
Проявіть по-справжньому свій патріотизм, віддавши свого сина чи доньку до української школи, коледжу чи університету – туди, де навчаються діти ваших виборців, мільйонів громадян України. Доведіть хоча б цим, що ваші слова не розходяться з ділом, нехай ваші діти живуть на українській землі з її реальними проблемами і болями, а не спостерігають за мільйонами обездолених і принижених ровесників з висоти пташиного польоту, із-за товстих стін розкішних приватних шкіл в Україні чи закордонних палаців. Ми твердо переконані: віддавши своїх дітей у лоно вітчизняної освіти, ви незмірно піднімете її престиж і, засукавши рукава, нарешті почнете працювати над тим, аби наша освіта піднялася до найвищих стандартів. Поверніть своїх дітей до їхніх українських ровесників!



21 червня 2006 року Політвиконком Народної Партії

 

23 червня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів