Пасажирам потягу до Праги з Чопа загрожують штрафи до 5000 євро: причини

Пасажирам потягу до Праги з Чопа загрожують штрафи до 5000 євро: причини

 

Поїзди часто затримуються через тривалі митні перевірки на словацькому кордоні. Митники довго оформлюють протоколи через дрібні порушення.

Причина – пасажири не дотримуються правил ввезення товарів до Шенгенської зони. Найчастіше митники звертають увагу на ввезення з України цигарок, алкоголю, молочної та м'ясної продукції.

Оскільки на оформлення протоколів про порушення витрачається багато часу, потяги можуть простояти на кордоні й дві години. Тоді вагони поїзда Чоп – Прага приєднують на наступного складу потягу до Праги. Для пасажирів це означає до 6 годин очікування на залізничному вокзалі Кошице.

Ще одна проблема із затримкою пов'язана із тривалими перевірками пасажирів потяга словацької компанії ZSSK Мукачево – Кошице, який проходить контроль перед потягом Чоп-Прага.

Тому чеський перевізник домовився зі словацьким ZSSK про спільну процедуру щодо компенсації з винних пасажирів та підготував плакати із попередженням про заборонені товари.

"Тривалість контролю залежить від вас – дотримання обов'язків, як обмеження кількості перевезеного товару (сигарети та алкоголь) або виключення з транспортування заборонених предметів (м'ясо, молоко, фрукти та овочі), дозволить нам продовжити подорож без затримок", – звертаються до пасажирів на сторінці (https://regiojet.ua/mitni-obmezhennya) чеської залізничної компанії.

 Українці в Європі 

 

05 травня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів