Який новорічний декор вже застарів: п’ять тенденцій, про які слід забути

Попри те, що різдвяні свята завжди асоціюються з ялинкою, вогниками і прикрасами, на святковий декор теж існують тренди. І мода на них так само минуща.

 

 

OBOZ.UA вирішив поцікавитись думкою дизайнерів про те, як не потрібно цього року прикрашати ялинку та оселю. Ці тренди зараз вважаються застарілими. Краще відкласти подібні прикраси до часів, коли вони стануть вінтажем і повернуться у тренди.

Занадто яскраві кольори та блиск

Мода на все природне та органічне вплинула і на те, як цього року прикрашають різдвяні ялинки дизайнери. Вони відмовляються від всього, що надто яскраво блищить чи пофарбоване у кричущі кольори. Віддайте перевагу приглушеним відтінкам та матовим текстурам, і оберіть іграшки з натуральних матеріалів, таких як дерево, картон чи тканина.

Масивні прикраси

У погоні за стриманістю дизайнери стали відмовлятись і від великих за розміром прикрас. Кульки, бантики та вогники, які затуляють собою текстуру хвої, не в моді. Краще віддати перевагу прикрасам середнього розміру і гірляндам з дрібними лампочками. Хіба що зірка на верхівці ялинки може залишатись справжнім акцентом і виглядати при цьому трендово.

Монохром

При цьому зворотний тренд прикрашати ялинку в одній кольоровій гамі теж вважається таким, що вийшов з моди. Білі кульки на білій штучній ялинці виглядають нецікаво. Так само, як і набір однотонних прикрас по всьому дереву. Дизайнери рекомендують зупинити свій вибір на 3-5 складних відтінках, які добре сполучаються між собою.

Традиційні зелений та червоний

Поєднання зеленого та червоного кольорів саме по собі викликає асоціації з Різдвом і зимовими святами. Але настав час трошки відпочити від цього тренду. Цього сезону обирайте кольори, які пасуватимуть до вашого інтер’єру, а не тяжійте до традиційної палітри. Якщо вам все ж хочеться класичних святкових кольорів, в жодному разі не відмовляйте собі у них, але спробуйте використати складніші їх відтінки.

Перфекціонізм

Не варто цього року також намагатись нарядити ідеальну різдвяну ялинку, дотриматись класичних канонів. Зараз на піку персоналізація та вираження індивідуальності. Саме тому такої популярності набирають вінтажні фамільні ялинкові прикраси, які передаються з покоління в покоління, та саморобні іграшки. Намагайтесь наповнити свою оселю смислом, а не вичерпним списком необхідних для свята атрибутів.

Підсумок

Екологічність, стриманість та індивідуальність зараз на піку. Стосується це і святкового декору. Але завжди є одне невеличке "але". Свято ви організовуєте для себе, і тільки ви знаєте, що саме підніме вам настрій. Тому, якщо вам хочеться блискучих, яскравих і великих за розміром прикрас червоного та зеленого кольорів, в жодному разі не відмовляйте собі у цьому. Головне у святкуванні Різдва, це атмосфера, а прикраси можуть бути будь-які. Згодиться навіть повна їх відсутність, якщо свято буде в душі.

 

17 грудня 2023р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів