До презентованого Україною "плану Маршалла" входить відновлення соледобування в Солотвині на Закарпатті

До презентованого Україною "плану Маршалла" входить відновлення соледобування в Солотвині на Закарпатті
Україна готується до післявоєнного відновлення. Цими днями українська влада презентувала світу список напрямків та очікувані обсяги фінансування так званого "плану Маршалла".

 

750 мільярдів доларів. Саме у таку суму оцінюється план відновлення України, який 4 липня український уряд презентував у швейцарському Лугано. Розрахований на 10 років український "план Маршалла" передбачає не лише відбудову зруйнованої війною інфраструктури, а побудову абсолютно нової – ефективнішої, сучаснішої та екологічнішої. Причому його реалізація має розпочатись вже у 2022 році, незалежно від того чи припиняться бойові дії. За задумом авторів плану, через 10 років в Україні з’явиться "євроколія", нові блоки АЕС, екодуки, власне виробництва вікон та скла, нові індустріальні кластери та інші амбітні проєкти.

Як повідомляється, в рамках цього плану до національної програми "Довкілля та сталий розвиток", на реалізацію якої планується залучити близько 20 млрд дол), входить ряд проєктів екологічної безпеки – відновлення солеварних шахт в селі Солотвино на Закарпатті, скорочення Чорнобильської зони відчуження з 30 до 15 км, будівництво 142 комплексів переробки побутових відходів, 10 природних парків європейського зразка, 15 екодуків (переходи для перетину тваринами автодоріг) та 10 центрів реабілітації диких тварин.

Закарпаття онлайн

 

05 липня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів