Закарпатський військовий капелан: "Молюся, щоб наші хлопці були відважними, сміливими на війні"

Закарпатський військовий капелан: "Молюся, щоб наші хлопці були відважними, сміливими на війні"
О.Андрій розповів про свій досвід душпастирювання у 128-й окремій гірсько-штурмовій Закарпатській бригаді.

 

"В бригаді служу вже три роки, моє основне завдання – спілкуватися з військовослужбовцями на духовні теми, розрадити чи підтримати їх у тяжку хвилину, а також відзначити на належному рівні великі християнські свята. Я їздив до наших хлопців у зону ООС ще до початку повномасштабного вторгнення Росії і зараз теж із ними в зоні бойових дій.

«Закарпатський легіон» – багатонаціональна бригада, тут служать представники різних конфесій, але це не є перешкодою ні для мене, ні для військових. У наших розмовах я передаю загальні християнські цінності, заохочую хлопців до богослужіння. Недавно, наприклад, ми відзначали Великдень, і мені приємно було бачити, що багато бійців перед святом прийшли на сповідь і прийняли святу таїну Євхаристії.

А ще я був вражений, що не побачив у їхніх очах розчарування чи зневіри, тільки високу силу духу! Ми освячували паски в різних підрозділах, і, там, де це було можливо, до солдатів приходили й місцеві мешканці. Незвично було бачити поряд лозові кошики цивільних людей і шоломи наших військових із пасочками. Це поєднання символічне для нашого часу – військові тримають мирне небо над українцями, захищають їх від ворога…

Я постійно молюся, щоб наші хлопці були відважними, сміливими на війні і з Божою поміччю після перемоги повернулися додому, до своїх родин".

128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада - Закарпатський легіон

 

03 травня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів