Близько двох тисяч сакур розквітли в Ужгороді

Близько двох тисяч сакур розквітли в Ужгороді
Близько двох тисяч сакур квітне в обласному центрі Закарпаття. Їх висаджували й продовжують висаджувати для того, щоб формувати алеї. Ростуть дерева на вулицях – Загорська, Заньковецька, Легоцького, Собранецька, Митна, а також на проспекті Свободи. Окрім цього, вздовж набережних Ужгорода – Київської та Слов’янської. Про це Суспільному повідомила заступниця директора департаменту міської інфраструктури Олександра Турянчик.

 

"У 2020 продовжили алею сакур на вулиці Заньковецької. Тоді висадили 77 саджанців сакури 2 видів: звичайної та пурпурнолистої. Найстаріші сакури, за наявною інформацією, розміщені у мікрорайоні малий Галагов", — розповіла Турянчик.

Ціна одного саджанця сакури на Закарпатті стартує від 700 гривень, розповів Суспільному речник Мукачівської міської ради Владислав Микита.

Жителів та гостей міста просять не ламати гілок та не зривати цвіт. "Відірвана гілка довго у вазі не стоїть, а дерево може око милувати ще близько двох тижнів", — додала заступниця директора департаменту міської інфраструктури.

"Що стосується сакури, яка впала на вулиці Собранецькій, це впало дерево від стихії, від сильних поривів. Того дня впали ще декілька дерев: два дерева випали з коренем та п'ять дерев відчахнулися скелетні гілки та перекрили частково дороги. Сакура це крихке дерево яке потребує до себе особливої уваги", — додала Олександра Турянчик.

 

29 квітня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів