Півтори години слідували за гелікоптером. Як травмованого туриста на Закарпатті евакуювали до Львова

Півтори години слідували за гелікоптером. Як травмованого туриста на Закарпатті евакуювали до Львова
62-річного жителя Києва, який травмувався на гірськолижному курорті Подобовець на Закарпатті, 16 лютого транспортували медичним гелікоптером до Львова. Про це Суспільному розповів виконувач обов'язків директора Міжгірської лікарні Руслан Бальцій.

 

За його словами, близько півтори години з закарпатські медики з пацієнтом реанімобілем слідували за гелікоптером, він вилетів з Львова, але не зміг приземлитися у Міжгірському районі через погодні умови.

"Медики були вимушені слідувати за гелікоптером на реанімобілі до Івано-Франківської області. Там він також не зміг приземлитися. І так хворого транспортували до Моршина. Звідти аеромедична допомога Львівської області забрала від нас пацієнта, госпіталізувала до Львівської лікарні", — розповів Руслан Бальцій.

Чоловік травмувався на гірськолижному курорті

До Міжгірської лікарні киянина з політравмами доправили медики екстреної допомоги 11 лютого. Того ж дня пацієнта прооперували. Чоловік травмувався на гірськолижному курорті Подобовець.

"У нього важка травма грудної клітини, травма живота, кісток таза. Його стан стабілізували і постало питання його транспортування для отримання лікування на третьому рівні медичної допомоги", — розповів Руслан Бальцій.

Суспільне Закарпаття

 

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

17 лютого 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів