Заборона пластикових пакетів: що каже Держпродспоживслужба на Закарпатті

Заборона пластикових пакетів: що каже Держпродспоживслужба на Закарпатті
Від 10 грудня почав діяти закон "Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України". Його будуть втілювати в три етапи. Нагляд за дотриманням норм закону поклали на Держпродспоживслужбу.

 

За першим – тобто від сьогодні, 10 грудня – забороняється розповсюджувати тонкі і надтонкі пакети в супермаркетах, аптеках, закладах харчування. Йдеться про кульки, у котрі покупці складають товар. Дозволяється використовувати поліетиленові пакети, куди складають овочі та фрукти, але за них потрібно відсьогодні платити, розповів Начальник управління захисту споживачів Держпродспоживслужби Закарпаття Анатолій Рижиков. Можна також використовувати біорозкладні та пакети з картопляного або кукурудзяного крохмалю.

"Станом на сьогодні ще не є врегульованим мінімальна вартість тих пакетів, які мають бути платними, — пояснив Анатолій Рижиков. — Це стосується, як великих пакетів — ті, що більше 7 кг — так і маленькі, які називають "майки", чи ті, що без ручок. Безплатними залишаються пакети, у які можна упакувати м’ясні вироби, рибу, молочну продукцію та насипну продукцію – крупи, цукор і так далі. На нас покладений контроль за виконанням цього закону, однак, якщо без конкретики, є ще певні юридичні моменти, які сьогодні заважають здійснювати повноцінний контроль, але це питання буде регулюватися під час проведення планових і позапланових перевірок".

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

10 грудня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів