Закінчується пільгове розмитнення "євроблях": на Закарпатті до бюджету сплатили 507 млн

Закінчується пільгове розмитнення "євроблях": на Закарпатті до бюджету сплатили 507 млн
15 тисяч 788 машин з іноземною реєстрацією розмитнили в Закарпатській області за 180 днів дії пільгового періоду. Такі цифри станом на 10 листопада повідомив Суспільному виконувач обов’язків заступника начальника Закарпатської митниці Павло Герасимюк.

 

За його словами, до держбюджету за це надійшло 507 мільйонів гривень. 10 листопада — останній день, коли можна скористатися пільговим розмитненням, яке запровадили 15 червня. Для військових, які наразі служать на території ООС, пільговий період для розмитнення триватиме до 8 лютого наступного року. 

"Закарпатська митниця є абсолютним лідером за кількістю оформлених транспортних засобів на іноземній реєстрації, — розповів Павло Герасимюк. — В основному – це транспортні засоби середнього класу. Суть пільгового періоду полягала як у зниженні суми податків, які сплачували громадянами до бюджету так і в звільненні їх від будь-якої відповідальності за допущене протермінування терміну. В середньому з однієї автівки на іноземній реєстрації громадянин сплачував у зоні діяльності, знову ж таки, Закарпатської митниці близько 1000 євро в еквіваленті".

Відзавтра, 11 листопада, за словами Павла Герасимюка, діятиме загальний порядок митного оформлення автомобілів. Тобто з використанням повних ставок згідно митного тарифу України. На порушників, які перевищуватимуть термін тимчасового ввезення або транзиту, складатимуть адмінпротоколи. Якщо термін перебування перевищить 30 діб, то штраф становитиме 170 тисяч гривень, а автомобіль конфіскують.

Суспільне Закарпаття

 

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

10 листопада 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів