Готує близько двадцяти різних видів леквару. Закарпатка Чілла Аніцка-Гододі

Готує близько двадцяти різних видів леквару. Закарпатка Чілла Аніцка-Гододі
Близько двадцяти різних видів леквару готує закарпатка Чілла Аніцка-Гододі. Леквар – це традиційне закарпатське густе повидло, яке варять понад двадцять годин. Приготуванням леквару Чілла Аніцка-Гододі займається понад шість років. Серед рецептів закарпатського повидла є як класичний леквар, так і види леквару без цукру. Приготуванням місцевого десерту займається уся її родина.

 

"Я помітила, що на фестивалях багато чого можна відшукати, окрім леквару. У той час тут, на Закарпатті, ніхто не займався приготуванням леквару, натомість нині все змінилось. Я побувала на одному з фестивалів, а мій друг попросив, щоб я взяла туди з собою леквар з шипшини та яфин задля продажу. Звичайно, я все продала, а покупці просили більше", — розповіла закарпатка.

Зараз Чілла Аніцка-Гододі готує леквар з різних фруктів, які може придбати. Вона розповіла: "Все залежить від урожаю, не завжди є багато слив чи айви, і тому важко їх закупити. Траплялося, що ми займались приготуванням 18-19 видів леквару, кожне з яких готували в мідному казані на вогні та власними руками".

Чілла Аніцка-Гододі додає у леквар мінімальну кількість цукру. Всі фрукти вона підсолоджує лише наприкінці, коли вода вже випарувалась.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

27 жовтня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів