На Закарпатті впродовж тижня зросли темпи вакцинації від коронавірусу

На Закарпатті впродовж тижня зросли темпи вакцинації від коронавірусу
На 110% зросли темпи вакцинації від коронавірусу на Закарпатті впродовж минулого тижня. Про це 26 жовтня Суспільному розповіла головна епідеміологиня краю Вікторія Тимчик.

 

За її словами, за останній тиждень медичні працівники зробили майже 26 тисяч щеплень проти COVID-19.

"Це на 110% більше, ніж минулого тижня, коли було вакциновано близько 12 тисяч осіб. Відлуння цього явища та ще й постійна інформаційна робота з людьми на Закарпатті дали свій результат", — розповіла Вікторія Тимчик.

Найвищий рівень вакцинації, за словами епідеміологині, в Ужгородському, Мукачівському та Хустському районах. Трохи гірша ситуація в Берегівському, Тячівському та Рахівському районах.

"Але постійно проводиться робота з населенням. Наразі перебуваємо з робочим візитом в Тячівському і Рахівському районах. З’ясовуємо, що саме є бар’єром до вакцинації в цих районах і будемо шукати шляхи вирішення цих проблем", — розповіла вона.

У регіонах України, які потрапили в "червону" зону, люди стоять по 4-5 годин у черзі на вакцинацію, — розповіла епідеміологиня.

Хто вакцинується

Найчастіше наразі, за словами Вікторії Тимчик, вакцинуються люди 60-69 та 40-59 років.

"Тобто це люди, які мають певні супутні патології. Також активно вакцинується доросле, працездатне населення. Вони не втрачають шансу провакцинуватися, щоб на початок листопада не потрапити в неприємну ситуацію, а мати можливість працювати і надалі, коли для деяких професій вакцинація буде обов’язковою і буде умовою допуску до роботи" — розповіла епідеміологиня.

Статистика за останню добу

4 698 щеплень від коронавірусу зробили на Закарпатті впродовж 25 жовтня. Таку кількість повідомляють на офіційному сайті вакцинації. Загалом в області вакцинували 211 647 закарпатців. Дві дози щеплення отримали 147 504 людей. Головна епідеміологиня краю Вікторія Тимчик каже: це 11,8 населення краю.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

26 жовтня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів