У Іршаві на Закарпатті відкрили "Активний парк". Як він працюватиме?

У Іршаві на Закарпатті відкрили "Активний парк". Як він працюватиме?
В Іршаві відкрили перший "Активний парк" на Закарпатті. Яка роль активних парків та яким чином закарпатців заохочуватимуть до здорового способу життя — розповів у програмі "Сьогодні. Головне" на Суспільному начальник управління молоді та спорту Закарпатської ОДА Олег Муртазін.

 

У Іршаві облаштували майданчик, розмістили інформаційні стенди, а тренажери, які вже були встановлені, пофарбували, — розповів Олег Муртазін. "Сам проєкт не передбачає будівництва,: якщо в місцях масового відпочинку вже є тренажери, то сама ідея полягала у наданні консультативних послуг в онлайн-режимі. У майбутньому цей проєкт реалізовуватиметься центром "Спорт для всіх". Залучатимуть координаторів, яких забезпечать інвентарем для занять", — каже посадовець.

Займатися у парку можуть всі охочі. Аби потренуватися, потрібно відсканувати QR-код та обрати програму занять із визначеним рівнем складності. Щоправда, через QR-код програма наразі працює з технічними проблемами: за словами Олега Муртазіна, будуть доопрацьовувати та вдосконалювати цифрову платформу.

Майдачик недоступний для людей з інвалідністю

За словами голови Закарпатського обласного товариства людей з інвалідністю Дениса Сухотіна, "Активний парк" в Іршаві не є інклюзивним. "Є дуже велика кількість варіантів створення інклюзивних майданчиків, могли б встановити хоча б гойдалку, якою можуть користуватися діти на колісних крісла. Ми зараз вболівали за паралімпійську збірну. Повірте, на таких дитячих майдачниках вона не буде вихована. А є ж ще просто рекреаційний спорт", — каже Денис Сухотін.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

09 вересня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів