Закарпатські страви невдовзі існуватимуть у цифровому форматі (ВІДЕО)

Закарпатські страви невдовзі існуватимуть у цифровому форматі (ВІДЕО)
Віртуальний музей гастрономічної спадщини «Вітрина Закарпаття» презентували в Ужгороді. З метою збереження обрядових традицій приготування їжі різних етнічних груп, ресурс інтегруватиме створені за європейськими вимогами бази даних елементів гастрономічної спадщини, а на їх основі будуть розроблені три досьє елементів нематеріальної культурної спадщини в Закарпатській та Одеській областях. За словами ініціаторів проєкту, ці підходи можуть бути поширені і на захист гастрономічної спадщини всієї України.

 

Презентація проєкту в Закарпатському музеї народної архітектури та побуту відбувалася за участі представників Закарпатської ОДА. У рамках заходу був підписаний тристоронній меморандум між громадською спілкою – заявником проєкту і структурними підрозділами Закарпатської обласної державної адміністрації.

Проєкт має короткий термін реалізації – тільки чотири місяці. Віртуальний музей буде вміщувати 30 страв, 25 з яких закарпатські, а 5 з Бессарабії. Онлайн ресурс планують розвивати і після закінчення проєкту.

ungvar.in.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

10 серпня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів