Спека оволодіває територією України

Спека оволодіває територією України

 

Протягом багатьох років серпень вважається оксамитовим місяцем для організації відпочинку будь-якої спрямованості та сезоном посиленої праці для аграріїв. В обох випадках досить суттєвою буде інформація з приводу прогнозу погоди на найближчі дні. Пропонуємо більш детально ознайомитися з кліматичними умовами протягом першого тижня останнього літнього місяця.

Ідеальний час для подорожі в гори Закарпаття

Не дивлячись на те, що Ужгород розташований в гірській місцевості, кліматичні умови протягом першого тижня будуть по-справжньому літні:

  • температура повітря в середньому становитиме 27 градусів вдень та 18 градусів вночі;
  • вологість повітря залишатиметься на рівні 55%;
  • вітер зі швидкістю 0,8 – 1 м/с.

1 та 2 серпня по всій території Закарпатської області прогнозуються дощі, наступні дні будуть хмарними із проясненнями. Останні дні тижня обіцяють бути теплими та сонячними.

Якщо ви плануєте туристичний похід по гірській місцевості Закарпаття, то серпень – це ідеальний місяць. Саме в серпні субальпіка розмальовується в помаранчево-пастельні відтінки, різноманіття ягід заманює своїми масштабами, вранці та ввечері в долинах збирається туман, що створює видовище нереальної краси. Температура повітря зазвичай вранці 15 – 20 градусі, а вночі 5 – 7 градусів.

Прогноз погоди по регіонам

По всій території країни протягом першої декади місяця очікується тепла та спекотна погода. Температура повітряних мас коливатиметься від 24 до 31 градуса в залежності від географічного розташування області.

Так, в Києві 2 серпня слід очікувати короткотерміновий дощ, наступні три дні будуть хмарними з незначними проясненнями. Наприкінці тижня прогнозується сонячна погода з температурою повітряних мас 27 градусів, відсутністю опадів та вологістю 55%.

Згідно інформації синоптиків на Погода.Мета, мешканців Миколаїва та області чекає спекотний тиждень. Температура повітря досягне позначки в 32 градуси. Найнижча температура за тиждень прогнозується 3 серпня і становитиме 29 градусів. Протягом перших днів тижня тиск буде 750 мм рт. ст., маловітряно, вологість 45%.

В Дніпрі та Харкові кліматичні показники будуть схожими. Температура повітря коливатиметься в межах 31 градуса, опадів не передбачається, рівень вологості 38%.

В Одесі погода прогнозується занадто спекотною. Показник на термометрі не буде показувати нижче 30 градусів. Відсутність опадів та вітру спровокують сухе повітря та низький рівень вологості. Температура води в Чорному морі прогріється до 27 градусів.

 

28 липня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів