До уваги закарпатців: Отримати щеплення можна прямо на кордоні

До уваги закарпатців: Отримати щеплення можна прямо на кордоні
Від 2 липня 2021 року, Угорщина почала кампанію з вакцинації людей, що живуть на прикордонній території. Тиждень тому уряд оголосив, що країна-сусідка таким чином має намір запобігти поширенню коронавірусної інфекції і збільшити кількість провакцинованих людей, що живуть поблизу угорського кордону, незалежно від їх приналежності та національності. Крім жителів прикордонних територій Румунії, Хорватії, Словенії, Словаччини, Австрії, жителі Закарпаття також можуть отримати щеплення в пунктах вакцинації на кількох КПП, в спеціально облаштованих для цього автобусах і в пунктах вакцинації лікарень поблизу кордону, куди охочих доправлятимуть з кордону спеціальними автобусними рейсами.

 

Відтак закарпатцям, які хочуть щепитися в Угорщині, необхідно мати при собі паспорт, документи, що посвідчують особу, офіційний документ, що підтверджує зареєстроване місце проживання на території Закарпаття, а також закордонний паспорт, адже без пред’явлення цих документів отримати свою дозу щеплення буде не можливо.

Попередня реєстрація не потрібна, заповнення анкети відбуватиметься безпосередньо в пункті вакцинації. Перед процедурою необхідно надати наступну інформацію:

– повне ім’я;

– дату народження;

– номер документа, що посвідчує особу;

– серію та номер закордонного паспорту;

– довідку або відповідний запис у паспорті про підтвердження місця проживання, видану державними органами Закарпаття на ім’я особи, яка має намір отримати свою дозу щеплення;

– контактну інформацію, а саме адресу електронної пошти та номер телефону;

– заяву про згоду на вакцинацію. Завантажити форму заяви можна з сайту koronavirus.gov.hu в розділі Hozzájáruló nyilatkozat / Заява про згоду – на угорсько-англо-українською мовою.

Закарпатці можуть в’їжджати до Угорщини для вакцинації через пункти перетину кордону, визначені міністерством внутрішніх справ:

– залізничний прикордонний пункт пропуску Загонь;

– автомобільний КПП Барабаш;

– автомобільний КПП Лоня.

Закарпатці при перетині кордону напрямлятимуться до одного з пунктів вакцинації, а саме:

– Пункти вакцинації і спеціально облаштовані автобуси на вищевказаних пунктах перетину кордону (Загонь, Барабаш, Лоня)

– У випадку переповненості пунктів вакцинації на КПП, отримати щеплення можна в наступних пунктах вакцинації: Початковій школі та технічному коледжі м. Загонь, Будинку культури с. Барабаш, Початковій школі та Будинку культури с. Лоня. Автобуси з кордону курсуватимуть до вищезгаданих пунктів вакцинації. Проїзд на автобусі обов’язковий.

– За необхідності інші прикордонні пункти вакцинації, що облаштовані на базі закладів охорони здоров’я,  також готові прийняти охочих провакцинуватися.

Якщо попередньо визначені пункти вакцинації будуть переповнені і вичерпають свій денний ресурс, для отримання своєї дози препарату необхідно буде повернутися в інший час.

Обирати торгівельну марку вакцини закарпатці не мають права. Всіх, хто з’явиться у пункти вакцинації отримають одну дозу препарату виробника «Джонсон» (Janssen). Введення другої дози препарату не потрібне.

Особи, які пройшли вакцинацію, не отримають автоматично угорський сертифікат імунітету, якщо вони не звернуться за ним в пункт вакцинації. Якщо провакцинована особа клопоче про видачу такого документу, його можна буде отримати особисто в дипломатичних представництвах або консульських установах Угорщини.

Варто пам’ятати, що перетин кордону, дорога до пункту вакцинації і зворотній шлях до КПП можуть зайняти кілька годин. Тому просимо тих, хто прибуває на вакцинацію, взяти з собою достатню кількість питної води та їжі!

У день в’їзду в Угорщину особа, яка має право на вакцинацію, має з’явитися в призначений пункт вакцинації для введення вакцини і покинути територію Угорщини відразу ж після отримання своєї дози препату, або за поважної причини, не пізніше ніж через 24 години після процедури.

Уряд сусідньої на своєму офіційному сайті звертає увагу, що громадяни Угорщини, які проживають за межами країни та не мають соціального страхування, можуть і надалі реєструватися на сайті:  www.vakcinainfo.gov.hu, а після успішної реєстрації забронювати дату та час вакцинації на порталі: www.eeszt.gov.hu.

Матеріал підготовлений на основі повідомлення угорського уряду

KISZO.UA

 

04 липня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів