Як правильно організувати торгівлю на ринках, вирішити проблему стихійної вуличної торгівлі в Ужгороді?
Іван Петрович поінформував, що міська влада намагається знайти дієві механізми для усунення торгівлі «з тротуару», з багажників авто і загалом у невстановлених місцях. Крім захаращеності вулиць, необхідності додаткових ресурсів для прибирання – працівників, техніки, коштів – така торгівля ще й небезпечна для здоров’я покупців.
За словами заступника міського голови, у розмовах із ним продавці запевняли, що на території ринків немає торгових місць або ж є тільки не на центральних рядах, куди не доходять покупці. Представники ж ринків запевнили, що місця для продавців є, розповіли, що деякі продавці не погоджуються торгувати всередині ринку, навіть якщо їм пропонують місця без оплати – на тротуарі під ринком, де інтенсивний потік перехожих, більша ймовірність продати свій товар. Хоча вірно й те, що, до прикладу, на «зеленому базарі» в центрі Ужгорода на центральних рядах здебільшого стоять продавці, які торгують там щодня вже багато років.
Розбудова торгових місць на ужгородських ринках триває – чималу кількість облаштували на так званому «п’яному базарі», орієнтовно з вересня планують задіяти близько 4 тисяч квадратних метрів площі на ринку біля «Білочки». Іван Шимон, підсумовуючи сьогоднішню зустріч, наголосив, що вуличних продавців будуть скеровувати до керівництва ринків, бо таким чином підприємства зможуть отримувати більше коштів за торгові місця, всі продавці, які користуються територією базарів, будуть у рівних умовах, місто не нестиме витрати на прибирання, не буде захаращуватися, а їжа і товари будуть більш безпечними для покупців.
Ужгородська міська рада
Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі
До теми
- “Мрію, що колись повернуся додому – в український Маріуполь”: перша повернута з окупації дівчинка Кіра Обединська в Ужгороді
- Замки Закарпаття – в новій експозиції обласного краєзнавчого музею
- Христина Керита: «Життя у мене видалося складним, але я не нарікаю»
- «Смак Ужгорода»: кулінарні картки з рецептами страв, які зможе приготувати кожен
- У Ставного є план. І не один. Як жити під час війни у селі і бачити перспективи
- Мріє повернутися у звільнений Маріуполь: Кіра Обединська про поранення, вивезення у ДНР і нагороду "Майбутнє України"
- "Дивлюсь на них і розумію, що все зробив правильно". Історія закарпатця, який став опікуном для трьох дітей
- Втрачений Ужгород: про що писали газети сто років тому, у травні 1925-го
- Розвідник "Азіат". Загиблий Герой із Ужгорода, головний сержант Віктор Кущик нагороджений трьома орденами "За мужність"
- Інклюзивна кав’ярня “Янгол” святкує першу річницю: з якими викликами зіштовхнулися в роботі
- Василь Мирявчик: «Я би хотів, щоб люди були добрішими до людей із інвалідністю»
- Закарпатська міфологія на картах таро: як художниця з Ужгорода популяризує український фольклор за кордоном
- Гідні умови праці й зарплата, як у сусідів із ЄС: підготувати й утримати фахівців
- "Синевирське диво" під час війни. Як правильно зробити бізнес на вівцях, а репутацію - на ефективному керівництві
- Як ветеранам повернутися до цивільного життя й роботи: досвід Семена Махліна
- Олександра Козоріз: "Слово, до якого підходиш навшпиньки, віддячить рясно"
- Меблі лікаря Новака, старовинні медичні інструменти та шеврони: експонати Музею історії Закарпатської обллікарні
- Історія однієї картини: «Верховинське село» Антона Кашшая
- «Собака для ветерана»: історія Дмитра та його улюбленця Блека
- Удочерили трьох сестричок і завели козу. Родина з Київщини кардинально змінила життя на Закарпатті, і не тільки своє
До цієї новини немає коментарів